VIDEO- Două cazuri de difterie în Capitală. Ultimul caz a fost înregistrat în 1989
Apar bolile trecutului. După ce ultimul caz de difterie din România a fost înregistrat în 1989, zilele trecute, în București, au apărut două cazuri.
Țara noastră pare să fie amenințată de epidemiile trecutului. În plină epidemie de rujeolă, Ministerul Sănătății confirmă primele cazuri de îmbolnăvire cu difterie, boală nemaiîntâlnită de mai bine de 30 de ani la noi în țară. Despre câte cazuri vorbim, dar și cât de gravă este situația, știe colega mea Andra Ionescu. Bună seara, Andra, a transmis Cristian Sabbagh.
Bun găsit tuturor!
Este vorba despre doi bărbați din București în vârstă de 38 și 40 ani, consumatori de droguri, infectați HIV, care s-au prezentat la Spitalul Victor Babeș pentru alte probleme de sănătate, însă medicii observând leziunile neobișnuite de pe corpul acestora au decis să-i supună unui set riguros de analize și teste, în urma căruia diagnosticul a fost confirmat.
Potrivit medicilor, cei doi bărbabți ar fi contactat o formă de boală ușoară, ce poate fi tratată cu ușurință prin medicație.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
După cum știm, difteria este o boală contagioasă ce se transmite prin aer și poate afecta persoane de orice vârstp. Se manifestă prin dureri în gat și febra așa încât poate fi confundată ușor cu o raceală. Însă în cazuri grave, difteria poate provoca leziuni ale pielii, dureroase, roșii și umflate, asemenea celor două cazuri confirmate recent. De altfel, medicii au și spus că o posibilă cauză a bolii ar putea fi injectarea repetitivă, dat fiind faptul că cei doi se știau a fi consumatori de droguri.
Deși ultimul caz confirmat la noi în țară a fost înregistrat în 1989, specialiștii atrag atenția că difteria se previne prin vaccinare, încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național de Imunizare, a transmis Andra Ionescu.
Citește și: VIDO- Bacteria pneumoniei severe, în România. Ce spun doctorii?