Marius Balo este romanul briliant care, din profesor universitar reputat, a ajuns detinut intr-o inchisoare de maxima siguranta din China, țară în lucra din anul 2010.

Ciprian Martis, fost coleg cu Marius: El, la vremea aceea, avea o iubita si iubita lui foarte mult isi dorea sa se casatoreasca. Din pacate, optiunea lui a fost China.

Dupa 4 ani in care a detinut functii importante la Beijing, Balo s-a trezit arestat si condamnat la 8 ani de detentie, pentru numai 80 de dolari, spun avocatii sai.

Banii i-ar fi primit de la cetateni chinezi, pentru un contract, fara sa stie ca acestia provin dintr-o infractiune.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mihai Felecan, unchiul lui Marius: Asa l-au luat ca din oala, ca pe un ultim infractor.

Ultimii ani ar fi devenit un cosmar pentru Marius Balo. Primii doi ar fi fost in arest preventiv intr-o cusca, intemnitat si lasat sa vada lumina zilei doar de doua ori pe luna.

Singura ruda in viata este unchiul sau, pe care l-a sunat de dupa gratii. Marius i-a povestit ca a fost torturat si batut in penitenciar si ca in arest mananca numai daca isi facea norma de lucru de 12 ore pe zi.

Mihai Felecan: Mi-a spus ca a slabit si ca mancarea este foarte proasta.

De aceeasi infractiune ar fi fost acuzat si un cetatean britanic, care insa a fost eliberat imediat. Avocatii romanului sustin ca soarta englezului a fost una fericita, datorita Ambasadei Marii Britanii, care a intervenit prompt.

Nu acelasi lucru s-a intamplat, insa, cu autoritatile din tara noastra.

Eugen Iordăchescu- avocat: A solicitat pe filiera consulara transferul sau pentru a executa pedeapsa intr-o institutie similara din Romania.

Evident ca cererea a ramas fara niciun raspuns din partea ministerului.

Si memoriile facute de profesor au ramas fara raspuns. Intr-un comunicat de presa de astazi, reprezentantii Ministerului de Rxterne au sustinut, scurt si ambiguu, ca autoritatile noastre colaboreaza cu cele din China referitor la acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si