"Zice: Vrei să vezi că acum te omor cu cuţitul? Nu cred! Eu am crezut că se joacă. Şi a dat cu cuţitul". Sunt ultimele cuvinte pe care Ivan a apucat să le spună în fața atacatorilor.
Citeste si: Trei eleve au ajuns la spital după ce au consumat droguri în timpul orelor de școală
Niciodată nu şi-ar fi imaginat că cei 3 tineri, pe care îi ştia din cartier, îl vor ataca cu bestialitate chiar în propria casă, doar ca să-i fure telefonul mobil şi puţinii bani pe care îi avea.
Citeste si: Drogul care-i împinge să ucidă
După ce l-au înjunghiat, tinerii s-au drogat în faţa lui, iar apoi au început să-l bată cu bestialitate.
Șoricioaica, substanța psihoactivă care crește agresivitatea
"Am văzut că au venit înspre mine şi au început să mă înjure. După, m-am dus la mine în cameră şi m-am pus pe pat.
Au fumat câteva astea, apoi unul mi-a dat pumn şi unul o palmă. Mătura am luat-o de m-am sprijinit în ea până m-am dus la vecina. Eram plin, plin, de sânge, până jos", povestește victima.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO- Bărbat snopit în bătaie de patru indivizi, în fața casei
Și nu este singurul caz odios care s-a derulat pe fondul consumului de substanțe psihoactive.
Anul trecut- în octombrie- o fetiță de nici 5 ani a fost omorâtă și incendiată de tatăl vitreg, un tânăr de 21 de ani.
Ulterior, anchetatorii au stabilit că individul se afla sub influența unei substanţe extrem de periculoase pe care dependenții o folosesc în lipsa drogurilor și care e cunoscută sub denumirea de şoricioaică!
Crime trase la indigo în Arad
În aceeași lună, un tânăr şi-a înjunghiat tatal vitreg. Anterior, un student marocan a fost omorat de alți doi studenți. La scurt timp, un adolesent şi-a rănit grav fratele.
Toate faptele au fost comise în Arad şi toți agresorii au consumat aceași substanță- au concluzionat anchetatorii.
Citeste si: Un bărbat a fost înjunghiat de socru în zona inimii. Scene terifiante în Capitală
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
"Ne-am ridicat chiar problema extinderii urmăririi penale pentru complicitate la tentativă de omor sub forma intenţiei indirecte în ceea ce priveşte vânzătorul.
Şoricioaica nu este considerată la ora actuală un drog, măcar pentru complicitate la tentativă de omor ar trebui să răspundă", spune procurorul criminalist Pavel Palcu.
Șoricioaica ar trebui introdusă în sfera drogurilor, spun specialiștii
Oamenii legii sunt disperaţi pentru că nu ştiu cum să împiedice consumul tot mai mare a acestei substanţe, aşa că vin cu o nouă propunere: dacă cei care o vând nu pot fi traşi la răspundere pentru trafic de droguri, atunci, să fie consideraţi părtaşi la crime.
Medicii toxicologi trag şi ei un semnal de alarmă şi ne spun că şoricioaica ar trebui introdusă, prin legislaţie, în sfera drogurilor, întrucât are un efect mult mai devastator decât multe substanţe interzise.
Ce efecte are drogul asupra creierului
"Acționează asupra neuronilor și, în primul rând, asupra stării de sensibilitate, adică opamenii devin mult mai irascibili, mai violenţi.
La drogaţi, e folosit, în general, prin fumare, un amestec cu mai multe şi atunci, sistemul nervos practic transformă acel om într-un zombie, o legumă, şi nu mai pot fi controlate reflexele. Tinde să crească agresivitatea", explicat pentru Știrile Kanal D medicul toxicolog Marius Chipurici.
Pentru a scoate această substanţă din organismul unei persoane, este nevoie de ore sau chiar zile de tratament susţinut şi de perfuzii.
Din nefericire, tot mai mulţi tineri care o găsesc ca o alternativă mai ieftină a drogurilor clasice au ajuns să o consume şi fie ajung în stare gravă la spital, fie comit fapte de care nici lor nu le vine să creadă ulterior că au fost capabili.