„Agricultura se face cu tehnologii de ultimă generație, iar dronele încep să preia o parte din munca fermierilor. Aparatele de zbor ghidate de la distanță sunt tot mai folosite pentru a economisi timp, bani, dar și pentru a compensa lipsa de forță de muncă”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Dronele, soluția pentru criza de angajați

După ce va termina facultatea, Sebastian își dorește să urmeze un master în agricultură de precizie pentru că, atunci când se va angaja, să poată folosi tehnologiile de ultimă generație.

Acum învață cum se face harta terenurilor agricole cu ajutorul dronelor.
De la simpla monitorizare a culturilor, până la identificarea dăunătorilor sau aplicarea tratamentelor, toate pot fi realizate cu dronele. De asemenea, studenții învață să monitorizeze culturile de la distanță, cu ajutorul imaginilor din satelit.

Citește și: Risc de accident nuclear la doi pași de România. Un nou atac cu drone asupra centralei din Zaporojie

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Dronele sunt o soluție de viitor și pentru tratarea culturilor.
În funcție de caracteristici, prețul unei drone pentru agricultură pornește de la câteva mii de euro și poate ajunge la câteva zeci de mii de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si