”Suntem printre țările cu cea mai slab dezvoltată infrastructură din Europa, iar atunci când se modernizează câte un drum, asfaltul nu rezistă prea mult. Un exemplu de acest fel vine din județul Iași. O șosea reabilitată cu fonduri europene de 12 milioane de euro se surpă după jumătate de an de la finalizarea lucrărilor”, a transmis Christian Sabbagh.

”Mă bucur foarte mult că am rezolvat și problema drenurilor, dar și problemele de alunecare de teren”.

Ce părere au localnicii de drumul cu probleme?

Anunțul a fost făcut cu mare fast de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, în urmă cu șase luni. Doar că problemele de pe drumul modernizat cu 12 milioane de euro au fost rezolvate până... la prima ploaie mai puternică.

”Trei săptămâni după ce l-au terminat, la prima ploaie a plecat”, a spus un localnic.

”Prima dată am început să înjur, după care mi-am dat seama că păcatul e tot al meu”, a mai zis cineva.

Drumul proaspăt modernizat a început să se surpe și să se crape pe mai multe porțiuni de câteva sute de metri, în localitatea Potângeni. Nu este, însă, pentru prima dată când se întâmplă asta. Aceleași probleme au apărut, anul trecut, în localitatea Bulbucani.

”Nu se poate, după mai puțin de un an de zile de când s-a făcut recepția, uitați, drumul să arate în halul ăsta, e ceva bătaie de joc. Pur și simplu, jumătate de drum pe 200 de metri se crapă, pleacă la vale la fiecare ploaie pleacă și drumul, este ca în Meșterul Manole, ce a făcut anul trecut, anul ăsta se surpă”, a explicat Maricel Popa, fostul președinte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Înmormântare oprită de urs. Cortegiul funerar, fugărit de animalul sălbatic. "Vine! Vine încoace"

Actuala conducere a Consiliului Județean Iași ne spune, însă, că vina este una comună, se știa despre alunecările de teren din zonă înainte de începerea lucrărilor, însă s-a ales varianta de modernizare... mai ieftină.

”Proiectul, ca să nu fie un proiect major, trebuia să se limiteze la 75 de milioane de euro valoarea eligibilă din fondurile europene și de aceea, probabil a făcut rabat în anumite zone la abordarea unor soluții constructive de o calitate superioară”, a spus Marius Dangă, Vicepreședinte CJ Iași.

Cât a costat întregul proiect?

În timp, politicienii aruncă vina de la unul la altul, localnicii din cele 11 comune care ar fi trebuit să fie conectați la rețeaua trans-europeană de transport se uită cum drumul se fărâmă de la o ploaie la alta.

”Un drum trebuie să aibă o garanție, nu îl facem azi și peste 3 ani îl repari”,

a mărturisit un localnic.

Citește și: A stabilit un record de viteză, pe șoselele din România! Cu cât a circulat un bărbat pe un drum național?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

”Mergem înainte, ca la noi nu-i niciunde”, a adăugat altcineva.

Modernizarea lotului de 30 de kilometri de drum face parte dintr-un proiect în valoare de 100 de milioane de euro – bani de la Uniunea Europeană pentru asfaltarea a 167 de kilometri din județele Iași și Suceava.

Datele Institutului Național de Statistică arată că peste 26% din drumurile publice din țara noastră sunt străzi pietruite şi de pământ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si