Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Drumul spre raiul grecesc trece prin iad

Până în raiul de pe insulele grecești, românii au de îndurat iadul de la graniță. Cu orele stau la cozi care se întind pe câte 7-8 kilometri, iar până să treacă frontiera se fac și câte 6 ore.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

S-a ajuns aici după ce autoritățile elene au închis mai toate vămile pentru turiști. Singura care a rămas deschisă are prea puține porți pentru puhoiul de lume care pleacă în vacanță. Nu e mai bine nici cu avionul, spun cei care au ajuns deja acolo. Cum grecii fac teste la aterizare, dar nu au suficienți medici, buluceala este la ea acasă!

Un chin cât o zi lungă de vară la o coadă care s-a întins pe zeci kilometri au avut de îndurat românii care s-au aventurat spre Grecia cu mașinile...

Citeste si: Ungaria respinge lista UE de 14 ţări ”sigure” în privinţa Covid-19

Oamenii spun că au porni la drum cu noaptea în cap, pe la bulgari au trecut ca fulgerul, în circa un sfert de oră, iar când au ajuns aproape de singura frontieră deschisă a Greciei, punctul vamal de la Kulata, parcă s-au trezit într-un infern.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Andrei împreună cu soția și fiul lor au avut de trecut același test al răbdării fără de sfârșit:

”Am ajuns, după trei kilometri, la intrarea la vamă în Kulata şi mai avem, după Waze 2,7”.

După ce a reușit să treacă granița elenă, un alt român ne mărturisește că nu înțelege de ce s-a stat așa de mult, atâta vreme cât controlul la vamă a fost unul extrem de rapid.

Citeste si: VIDEO| Restricții în drumul spre Grecia. Aproape toate granițele terestre au fost închise

După intervenția consulatelor din Grecia- s-a reușit abia în această după amiază înființarea unui culoar verde- astfel încât mașinile înmatriculate în Uniunea Europeană să intre pe un flux separat ca să fie evitate astfel de cozi.

Alta a fost situația în aeroport. Cei care au plecat spre Grecia în zbor, nu au avut de înfruntat experiențe extreme.

Au urcat în avion cu formularul electronic completat și cu kitul de protecție în bagaje.

Citeste si: VIDEO| Fără măsuri de relaxare de la 1 iulie! Imaginile incredibile ale nepăsării surprinse pe litoralul românesc

La aterizare, în Grecia, turiștii au fost testați. Miercuri când au ajuns primele chartere în Creta și Rhodos, s-au creat adevărate ambuteiaje: pe aeroportul din Rhodos au fost 4 echipaje de medici, în timp ce pe cel din Creta, era un singur medic alocat.

Restricțiile impuse de autoritățile elene sunt valabile cel puțin până pe 15 iulie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI