Statele din estul Europei au atras atentia de mai multa vreme in privinta calitatii diferite la aceleasi produse alimentare vandute in intreaga Europa.

In cel mai recent studiu, au fost analizate 1380 de mostre din 128 de produse alimentare. Specialistii europeni au constatat ca 9 la suta aveau ambalaj identic, dar compozitie diferita. Un produs din 5 avea acelasi ambalaj, dar s-au descoperit diferente in ceea ce priveste compozitia.

Produsele sunt comercializate in 19 state din Uniunea Europeana. Culmea, Romania n-a facut parte din acest studiu, desi inclusiv in tara noastra au aparut indicii privind dublul standard.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Tari din estul Europei, printre care si Romania, au atras atentia legat de calitatea unor produse alimentare, aceleasi pe care le gasim in toata Europa, ca ar putea fi diferita in tara lor fara de tarile din vestul Europei.

Autoritatile de la noi au facut, in trecut, propriile analize. S-a descoperit astfel ca avem produse cu mai multe grasimi si mai slabe din punct de vedere nutritional decat in alte tari din Europa.

In Romania autoritatile au refuzat sa arate cu degetul inspre vinovati.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii: Nu vom da numele unui producator sau numele vreunui comerciant. Cu insistenta dumneavoastra, sa stiti ca nu ma ridicati de scaunul responsabilitatii pe care o am.

Studiul realizat in cele 19 state europene nu a scos la iveala un decalaj intre vest si est in privinta calitatii, dar testele vor continua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si