Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Dublul standard la alimente, confirmat oficial. Ce trebuie să știe românii

E oficial: dublul standard e o practica in Uniunea Europeana. Totusi, nu doar est-europenii sunt pacaliti. Un raport oficial arata ca 22 la suta din produsele alimentare testate sau etichete similare, dar compozitie diferita. Studiul facut de Comisia Europeana este, insa, doar un strop intr-un ocean. Au fost analizate numai 128 de produse din miile prezente pe piata.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Statele din estul Europei au atras atentia de mai multa vreme in privinta calitatii diferite la aceleasi produse alimentare vandute in intreaga Europa.

In cel mai recent studiu, au fost analizate 1380 de mostre din 128 de produse alimentare. Specialistii europeni au constatat ca 9 la suta aveau ambalaj identic, dar compozitie diferita. Un produs din 5 avea acelasi ambalaj, dar s-au descoperit diferente in ceea ce priveste compozitia.

Produsele sunt comercializate in 19 state din Uniunea Europeana. Culmea, Romania n-a facut parte din acest studiu, desi inclusiv in tara noastra au aparut indicii privind dublul standard.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Tari din estul Europei, printre care si Romania, au atras atentia legat de calitatea unor produse alimentare, aceleasi pe care le gasim in toata Europa, ca ar putea fi diferita in tara lor fara de tarile din vestul Europei.

Autoritatile de la noi au facut, in trecut, propriile analize. S-a descoperit astfel ca avem produse cu mai multe grasimi si mai slabe din punct de vedere nutritional decat in alte tari din Europa.

In Romania autoritatile au refuzat sa arate cu degetul inspre vinovati.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii: Nu vom da numele unui producator sau numele vreunui comerciant. Cu insistenta dumneavoastra, sa stiti ca nu ma ridicati de scaunul responsabilitatii pe care o am.

Studiul realizat in cele 19 state europene nu a scos la iveala un decalaj intre vest si est in privinta calitatii, dar testele vor continua.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI