Close sidebar
Close sidebar

VIDEO ALERTĂ: Dunărea și-a ieșit din matcă! Imagini LIVE cu dezastrul din Budapesta

Budapesta se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii ani, multe dintre zonele destinate pietonilor fiind acoperite de apă.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

„Dunărea și-a ieșit din matcă la Budapesta. Capitala Ungariei se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii ani. Mai multe zone pietonale au fost deja acoperite cu apă. Autoritățile s-au mobilizat și, pentru a evita o catastrofă, au făcut diguri din saci cu nisip. Colega mea, Iulia Dumitrașcu se află la Budapesta și ni se alătură cu detalii”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citește și: VIDEO Alertă în Ungaria: Dunărea a ieșit din matcă! Autoritățile din Budapesta au luat măsuri

Iulia Dumitrașcu, reporter: Eu mă aflu în acest moment lângă clădirea Parlamentului din Budapesta și aș vrea să vă arăt această zonă, unde în mod normal aș fi putut merge să mă plimb și să fac poze, dar vedeți cât de mult a ieșit Dunărea din matcă.

Se poate vedea cum semafoarele și indicatoarele sunt inundate și sub apă se află băncile pe care, în mod normal, stăteau localnicii sau turiștii dornici să vadă peisajul.

Situația este destul de îngrijorătoare pentru localnici. Important de spus este faptul că autorotățile din Ungaria lucrează zi și noapte pentru a crea baraje și diguri provizorii, care să împiedice apa să ajungă și mai mult în oraș. Primarul a anunțat că se vor folosi peste două milioane de saci cu nisip pentru a întări apărarea.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Citește și: VIDEO Între distrugeri și amenințări de noi inundații

În weekend, nivelul Dunării la Budapesta ar putea ajunge la 846 de cm. Cel mai înalt nivel înregistrat vreodată a fost de 891 de cm, în anul 2013, atunci când aici, la Budapesta, au fost inundații foarte mari. Specialiștii din țara noastră sunt și ei îngrijorați de situație și spun că, pe baza cotelor pe care le-a înregistrat Dunărea la Budapesta și Bratislava, se estimează că vom avea un vârf de debit în țara noastră spre sfârșitul lunii.

IMAGINI LIVE din Budapesta pot fi văzute mai jos, chiar din apropierea Parlamentului maghiar (click pe foto EathCam):

Mai multe IMAGINI LIVE din diverse locații ale capitalei Ungariei, în special din zonele aflate pe malul fluviului Dunărea sunt disponibile AICI.

Vezi care este nivelul Dunării în timp real accesând portalul webcam de mai jos (click pe imagine):

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI