Este vorba despre mai multe interceptări în care acestea recunoșteau că le era ”milă” de copiii de la care au furat mâncare cu duba. Probele nu vor mai fi, însă, luate în considerare, pentru că ancheta va fi reluată de la zero, după ce magistraţii care au preluat cazul au fost acuzaţi de incompetenţă.
“Îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce!”
Asta spunea una dintre cele 4 angajate de la crese care, impreuna cu directoarea, au furat de la gura copiilor. Interceptările telefonice, depuse la dosar de procurori, sunt revoltătoare. Din probele anchetatorilor reiese că micuţii nu mai mâncaseră carne de luni bune. Primeau doar musaca fără carne şi paste fără brânză, din cauza celor care ii privau de hrana pentru care parintii lor plateau.
Citeste si: Directoarea creșelor din Ploiești, cercetată pentru luare de mită, în dosarul de furt din hrana copiilor, a fost eliberată
“Copiii ăştia nu au văzut copan de la începutul anului!”
Mâncarea cumpărată pentru creşe era porţionată în trei de către angajate, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii, spun procurorii. Apa minerală și carnea de vită nu ar fi ajuns niciodată în depozite, ci în cămările angajatelor şi ale directoarei.
Citeste si: Directoarea creșelor din Ploiești și mai multe educatoare din oraș sunt acuzate că sustrăgeau din mâncarea copiilor. Aveau locuințele pline de alimente
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Magdalena Trofin, viceprimar Ploiești: „În cursul zilei de ieri doamna Fodor și-a prezentat demisia din funcția de director al centrului de creșe.
În acest moment atribuțiile de director sunt îndeplinite de către medicul creșei care avea aceste atribuții confrom fișei de post.”
La centrul de stat, nimeni nu vorbește insa despre faptele ilegale petrecute în instituție.
Citeste si: VIDEO| Act de cruzime extremă în campusul unei universități din România
Faptele ar fi fost comise încă din 2017, iar prejudiciul este de peste 100 de mii de lei pe an.
Furturile erau coordonate chiar de catre cea care ar fi trebuit sa supervizeze activitatea din cele 6 crese publice. Directoarea căra cu duba din hrana şi produsele de igienă destinate copiilor, spun procurorii. In plus, primea diverse atenții din partea angajatelor ca să închidă ochii la faptele ilegale. În fața magistraților însă șefa educatoarelor a negat acuzațiile.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.