Viceprimarul oraşului spune că înaripatele, care s-au înmulţit peste măsură, au ajuns să terorizeze câteva cartiere. Aşa că i-a cerut Ministrului Mediului să modifice ordinul care stabilește cotele de vânătoare şi să dea undă verde pentru relocarea sau....împuşcarea păsărilor din oraş.

Brașov, orașul împânzit de ciori

În unele zile, cerul deasupra cartierului Tractorul din Brașov se înnegrește din cauza stolurilor de ciori care zboară deasupra orașului.

Miile de păsări s-au înmulțit foarte mult în ultima perioadă și au devenit un dușman redutabil pentru localnici, dar și pentru autorități.

Citeste si: Tabără specială pentru căței. Stăpânii își pot petrece vacanța împreună cu prietenii lor necuvântători

Oamenii care locuiesc în zonele frecventate de ciori sunt exasperați de prezența lor

„E dezastru... Au dejecțiile foarte mari, au pene... Copiii se îmbolnăvesc și noi cand iesim în parc nu putem să ne recreem din cauza mizeriilor făcute de ciori(...) Trec prin jurul blocului..fac un zgomot deranjant!”, spun oamenii, supărați pe înaripate. 

Și parcurile sunt împânzite de ciori. Dacă în timpul zilei păsările caută hrană pe câmpurile de la marginea orașului, spre apus înaripatele se întorc și pun stăpânire pe arborii din zonele verzi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Doi pui de barză au pus pe jar autorităţile dintr-o comună din Arad. Pompierii au venit să salveze puii abandonați, însă barza mamă s-a întors chiar în acel moment la cuib

Oamenii, sătui de mizeria pe care o lasă păsările în urma lor

Mizeria lăsată în urmă de ciori este principalul motiv pentru care autoritățile vor eliminarea lor din oraș. Parcul Tractorul este unul dintre locurile parca invadate de ciori, în special după-amiaza și seara.

Aleile, băncile sunt pline de dejecții și pene, iar în unele zile inclusiv mirosul în zonă devine insuportabil.

Specialiștii din Ministerul Mediului au supus pentru dezbatere publică un ordin de ministru care stabilește cotele de vânătoare, la nivel național.

Citeste si: VIDEO| Amenzi usturătoare pentru hrănirea porumbeilor. Ce oraș a luat această măsură

În pădurile din jurul Brașovului, pentru perioada 2021- 2022 vor putea fi recoltate doar 9 păsări. Viceprimarul vrea însă ca autorităţile să dea undă verde şi pentru împuşcarea înaripatelor din oraşe. O echipă a Știrilor Kanal D l-a căutat pentru a-i cere un punct de vedere, dar nu a fost de găsit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si