Sute de turişti au avut astăzi aceeaşi destinaţie. Poiana Braşov. Dornici de distracţie, oamenii au stat la cozi interminabile, ca să poată ajunge pe pârtiile din partea superioară a muntelui. Pe culoarul special creat pentru accesul în telegondolă oamenii au stat umăr la umăr.

De distanță socială nici nu a fost vorba, iar unii oameni au uitat și de mască.  

- E un pic aglomerat, dar merge treaba.

- Vă așteptați să fie atât de multă lume?

- Da, sincer pentru că nu prea sunt deschise alte instalații și mai așteptăm zăpadă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Așa cozi ne-am aștepta în weekend, nu?

- Eu știu, dar e un an special, după cum bine știți, spun turiștii.

În stațiunile de munte nu mai e aglomerație doar în weekend

„Telegondola este cea mai rapidă metodă de a ajunge în vârful masivului Postăvaru, iar din această cauză sute de oameni stau la coadă, însă timpul de așteptare este de doar 15-20 de minute.

Totuși turiștii care vor să dea mai multe ture pe pârtie trebuie să stea la aceeași coadă de fiecare dată când vor să urce”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.

Dacă ar fi să adunăm timpul în care s-a stat la coadă și cel petrecut pe pârtie, ne dăm seama că mare parte din ziua turiștilor a trecut așteptând.

„Ne așteptam să fie aglomerat având în vedere că nu a mai fost zăpadă până acum”, spun turiștii.

Potop de turiști în stațiunile de munte în apropierea weekend-ului

Mulți turiști și-au programat vacanța în timpul săptămânii pentru a scăpa de aglomerația din weekend. Chiar dacă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe pârtie, oamenii s-au bucurat de schi și snowboard.

„Niciodată în cursul săptămânii nu am văzut atâta lume, de aia evitam anii trecuți să mai venim sâmbăta, duminica, dar acum nu mai merge nici în cursul săptămânii

A început să se aglomereze pe măsură ce ne apropiem de weekend, dar e încă mult mai convenabil decât în weekend, asta cu siguranță”, spun turiștii.

În partea superioară a masivului Postăvarul stratul de omăt depășește jumătate de metru. Administratorii domeniului schiabil au pornit tunurile de produs zăpadă artificială și au amenajat inclusiv pârtiile de la baza muntelui care vor fi deschise de mâine. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si