După trei zile de foc, furtuni violente au măturat, din senin, mai multe zone ale țării. În capitală, în doar câteva minute, zeci de copaci au fost doborâți peste mașini, străzile au fost blocate, iar un acoperiș a fost smuls de rafale. În Moldova, vijeliile au fost prevestite de nori, un fenomen spectaculos și extrem de rar, a transmis Cristian Sabbagh.

Prăpăd după furtunile de câteva minute

O ploaie torențială cu grindina a devastat Bucureștiul, in doar câteva minute. Vijelia a adus rafale de pana la 60 de kilometri la ora, iar mai multe bucăți de tablă de pe acoperișul unei clădiri au fost luate de vânt.

Rafalele au doborât mai mulți stâlpi și copaci peste mașini și doar norocul a făcut a făcut ca nimeni sa nu fie rănit. Străzile au fost blocate de arborii smulși, iar pompierii au avut zeci de intervenții.

Vijelii și ploi torențiale au fost si in zona Moldovei. Vântul a suflat cu putere, iar furtunile au adus grindina si descărcări electrice.

La Tecuci vijelia a smuls bucăți din tabla unui acoperiș şi le-a aruncat în mijlocul străzii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Canalizarea orașului n-a mai făcut faţă cantității mari de apă, iar străzile au fost inundate.

In județul Cluj, in urma cu puțin timp, locuitorii mai multor localități au primit mesaje Ro-alert. In urma furtunii doi copaci au cazut peste mașini.

În județul Neamț, oamenii au surprins in imagini o pătură de nori roz, cu forma circulara. Este vorba despre norii Mammatus care se formează atunci când aerul rece coboară la altitudini joase si prevestesc furtunile.

Specialiștii spun ca furtunile de scurta durata, dar extrem de violente, care apar după zilele in care căldura este sufocanta, sunt obișnuite in zonele montane, nu in orașe.

A fost un aport de umezeală dinspre zona Mării Negre care a făcut ca aceste manifestări să apară și în zona joasa din Moldova, Muntenia și parțial Dobrogea continentală, iar când s-a apropiat de București s-a amplificat, a declarat un specialist.

Meteorologii spun ca ne putem așteaptă si in perioada următoare la episoade de instabilitate atmosferica si fenomene extreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si