„Ședințele de fizioterapie se pot face și de la distanță. Este un nou concept apărut în țara noastră, care le e de folos inclusiv românilor din străinătate. Fizioterapeutul Alexandru Ilie a dezvoltat un sistem prin care bolnavii nu sunt doar consultați prin videocall, dar pot face și tratamentul din confortul de acasă. Iată cum funcționează totul”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.
Ședințe de fizioterapie online
Un telefon bun, acces la internet și un fizioterapeut cu experiență- sunt cele 3 lucruri esențiale de care ai nevoie, dacă durerile de spate nu-ți dau pace și vrei să faci un consult online, fără să mai pleci de-acasă.
Doamna Tudora are 67 de ani și nu mai suportă durerile. Îi e greu să meargă mai ales pe vremea aceasta în cabinetul unui specialist, așa că s-a ambiționat și a deslușit misterele consultului online.
Consultul online durează 30 de minute, timp suficient pentru ca fizioterapeutul să-și dea seama de problema pacientului și să-i personalizeze tratamentul.
„Consultația de la mine de acasă a fost foarte utilă, m-am simțit în largul meu, am putut să fac totul de acasă fără să mă mai deplasez”, a spus femeia.
În situația doamnei Tudora sunt alte mii de persoane care se luptă zi de zi cu durerile fizice și care evită să meargă la cabinet.
Citește și: VIDEO- Continuă ancheta în cazul Spitalului Județean din Brașov după dispariția fiolelor cu anestezic. Medicamentul este de 50 ori mai puternic decât drogurile
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Acest mecanism de consultații online a fost conceput pentru a simplifica totul și pentru a oferi acces la exerciții online, care se pot face de acasă.
„Acest ecosistem medical pe care l-am pus la punct ajută pacientul român de oriunde din țară să aibă acces în 48 de ore la un specialist care să îi ofere un traseu de management al durerii. Acest traseu poate să aibă la început un drum nechirurgical, de gimnastică fizică, care în proporție de 95% este cea indicată.
Dublată de nutriția durerii”, a explicat Alexandru Ilie, fizioterapeut.
Iar când fizioterapia nu este îndeajuns, pacientul ajunge la neurochirurg. Și acest consult se poate face online, iar acces au și românii din Diaspora.
„De exemplu, pacienții din UK așteaptă 1 an de zile să ajungă la neurochirurg, ori noi evaluăm pacienții prin acest ecosistem, primesc răspuns în 48-72 de ore, deci avansul este extraordinar. Cei care ajung la neurochirurg au trecut deja printr-un filtru”, a adăugat fizioterapeutul.
Din fericire, doar 5 la sută din cazurile pacienților care au, de exemplu, dureri de spate, ajung pe masa de operații. În 95% din cazuri, problemele pot fi rezolvate prin exerciții fizice personalizate.
Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro
Citeste si: Benfica- Barcelona! Raphinha reacţionează dur după ce a fost înjurat de jucătorii echipei adversare: "Ştiu că nu ar trebui să fac asta, dar am răspuns insultelor"- radioimpuls.ro
Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro