Criza fortei de munca e tot mai adanca si nimeni nu mai vrea sa stea paza la oi nici pentru 3 mii de lei pe luna, cazare si mancare. Romanii nostri prefera sa plece in strainatate. Tot la stana, dar pe salarii mult mai mari.

Citeste si: Și-a lăsat Lamborghiniul pe o străduța și i-a blocat pe toți! Cum au reacționat oamenii când au văzut cine se suie la volanul bolidului inscripționat cu 2 milioane de cristale!

Cu o gramada de oi in stana si fara un cioban care sa le poarte de grija, Toma Vulcan din Vurpar, judetul Sibiu, se gandeste tot mai serios sa caute forta de munca in... Vietnam.

In plus, salariul de cioban a ajuns sa fie cat cel pe care vietnamezii il primesc in constructii sau restaurante.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un român de 21 de ani a pus pe jar poliția spaniolă! A răpit două persoane și ce a urmat e parcă scenariu de film

Si acest oier se plange ca trudeste de unul singur. A tot cautat ciobani, dar romanii nu se mai ingramadesc la munca in agricultura. Multi prefera sa plece peste hotare, sa mulga oile prin Spania sau Italia, unde castiga si doi mii de euro.

Cei care au trecut pe la stana din Sibiu au lasat numai paguba-n urma lor.

Asa ca singura solutie ar fi sa puna cojocul pe umerii vietnamezilor, deaspre care oierii au auzit ca ar fi dispus sa munceasca orice atat vreme cat sunt platiti.

Citeste si: Bulgarii s-au pregatit intens pentru vacanța de Paște și 1 Mai. Uite ce oferte au pregătit pentru turiști

Daca se adanceste criza fortei de munca, oierii spun ca vor fi obligati sa vinda din animale. Altfel, nu se pot descurca.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si