„Trebuie să ne uităm la distribuția epicentrală din zona Vrancea. Există o corelație între magnitudine și lungimea ariei seismogene. Toate aceste lucruri și calculele pur teoretice ne-au arătat că un cutremur mai mare de 7,9 Vrancea nu poate să producă”, a explicat seismologul.

„Este adevărat însă că în România există niște falii de sute de kilometri- falia Peceneaga Camena, falia Jiului, falia Oltului- care sunt mai mult sau mai puțin active.

Dacă s-ar produce un cutremur pe una dintre aceste falii, pe toată lungimea ei, acesta ar putea fi mai mare de 7,9. Dar acest lucru, până acum, nu s-a întâmplat și nu avem niciun motiv să credem că s-ar putea întâmpla”, a mai spus dr.ing. Mihail Diaconescu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Potrivit INFP, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5,2 pe scara Richter s-a înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de km, fiind cel mai puternic seism produs în acest an în România.

Citeste si: Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul cu magnitudinea 5,2: "ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa pentru că se rupe în două"

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 96km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 109km V de Galati, 111km NV de Braila, 149km N de Bucuresti, 172km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 198km E de Sibiu, 214km N de Ruse.

”Două apeluri, unul la Buzău şi unul la Ploieşti, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simţit cutremurul”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la Digi24.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 5,2 resimțit la București, noaptea trecută


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si