„Trebuie să ne uităm la distribuția epicentrală din zona Vrancea. Există o corelație între magnitudine și lungimea ariei seismogene. Toate aceste lucruri și calculele pur teoretice ne-au arătat că un cutremur mai mare de 7,9 Vrancea nu poate să producă”, a explicat seismologul.
„Este adevărat însă că în România există niște falii de sute de kilometri- falia Peceneaga Camena, falia Jiului, falia Oltului- care sunt mai mult sau mai puțin active.
Potrivit INFP, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5,2 pe scara Richter s-a înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de km, fiind cel mai puternic seism produs în acest an în România.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Brasov, 96km S de Bacau, 100km NE de Ploiesti, 109km V de Galati, 111km NV de Braila, 149km N de Bucuresti, 172km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 198km E de Sibiu, 214km N de Ruse.
”Două apeluri, unul la Buzău şi unul la Ploieşti, pentru atacuri de panică. Efecte ale cutremurului în afară de aceste atacuri de panică nu au fost raportate în niciun loc de unde s-a simţit cutremurul”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la Digi24.
Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 5,2 resimțit la București, noaptea trecută