„Un sport elegant și o conexiune specială între cei care îl practică. Asta înseamnă, în doar câteva cuvinte, echitația! Pentru copii, este sportul care le schimbă cu totul perspectiva și comportamentul. Învață disciplina, bunătatea și eleganța, toate printr-o experiență minunată și o apropiere unică de partenerul cabalin”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Echitația, un sport tot mai ales de copii

Primele cursuri de călărie sunt fascinante pentru cei mici. Este momentul în care, de regulă, copiii se îndrăgostesc de echitație și își doresc să revină la antrenamente. Un astfel de caz este și cel al Alesiei. Puștoaica, în vârstă de 13 ani și căluțul pe care se antrenează, Adham, sunt parteneri de încredere.
„- Ai o conexiune cu calul și o să-ți placă foarte mult.

- Ce vrea să ne spună? Că e nerăbdător să plece?

- Exact”, a spus Alesia.
Alesia a văzut pentru prima dată acest sport la televizor. Îi plac foarte mult caii și își dorește să petreacă cât mai mult timp în preajma lor.
Colega ei de antrenamente, Amelia, practică de mai mult timp acest sport și a avut ocazia până acum să învețe câteva lecții de viață importante.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Scandal uriaș creat de Messi în Hong Kong. Ascuns pe banca de rezerve, starul lui Inter Miami a fost fluierat de 40.000 de fani- VIDEO

„Ne învață cum să fim amabili, aici trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Nu putem fi pe cont propriu, trebuie să lucrăm cu calul care nu vorbește aceeași limbă și trebuie să ne înțelegem cu ei.

Caii sunt niște ființe foarte bune, sunt mai bune decât omul”, a spus Amelia.
La fel ca multi alți cursanți care vin să învețe să călărească, copila nu mai concepe viața fără antrenamentele alături de căluți.
Un caz special este cel al lui Cezar, care are deja experiență în acest sport. A câștigat mai multe trofee și a avut ocazia să urce pe mai mulți cai. Însă, puștiul a cautat îndelung un partener cabalin cu care să colaboreze bine.
„Am încercat, am încercat, până am ajuns aici. Aici am găsit calul care mi se pare cel mai cuminte. Am încercat mai mulți cai, dar ăsta este cel mai cuminte”, a spus Cezar.
În centrul de echitație de lângă București, micii cursanți se simt în al nouălea cer. Antrenorul lor îi învață tot ceea ce au nevoie pentru a face performanță în acest sport, în cazul în care își doresc asta pe viitor.

„Un începător trebuie să învețe prima dată cum să curețe calul, cum se pune șaua, să curețe copitele, cum se perie coama”, a explicat Mohamed Jbara, instructor de echitație.
ABC-ul echitației nu este deloc ușor, însă cei care trec de primele etape își doresc să continue. Căluții au nevoie de multă grijă, dar și de foarte multă comunicare pentru a putea crea o legătură cu cei care le urcă în șa.


Echitația este un sport preferat de copii și părinți, deopotrivă, pentru că dezvolta atenția și echilibrul, precum și modalitatea de comunicare. Ședințele de echitație costă aproximativ 150 de lei, dar pentru a transforma pasiunea în sport de performanță sunt necesare cel puțin două ședințe pe săptămână.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si