Echitatia, sportul minții și al sufletului este și una dintre cele mai nobile forme de mișcare pe care puțini au ocazia să o practice. Insa aceeia care o fac se îndrăgostesc din clipa în care încep antrenamentele.
`Echitatia eu o practic de 6 ani, dar prima data m-am urcat pe cal acum 9 ani, adica la 3 ani”, spun copiii.


La manejul din cadru Microrezervatiei de la Constanta sunt 10 exemplare de cai din rase diferite si un armasar de toata frumusetea. Cursurile se organizeaza in fiecare zi.

Echitație pentru toată lumea la Constanța, unde manejul este deschis zilnic

„Echitația în primul rând inseamna legatura dintre tine si cal si înseamna un mod de relaxare. Apoi vine tehnica prin care poti sa stai calare si poti sa faci galop si inveti cateva lucruri dsespre ei, in primul rand pentru ca trebuie sa ii cunosti”, spun instructorii de echitație.
Echitația nu are vârstă, ci emoție.
„Îmi plac mult caii și sunt niște animale foarte frumoase. Echitația ajută foarte mult în a dezvolta mușchi atat la picioare cât și la mâini și te desvoltă și psihic. Sunt mult mai răbdătoare. Pentru că trebuie să fii grijuliu, să ai răbdare cu ei”, spune alt copil.

Cei interesați de echitație au la dispoziție manejul toată ziua pentru a se antrena

Și pentru că vorbim despre animale, imprevizibilul ne îndeamnă la măsuri stricte de siguranță. Cureaua și toca sunt esențiale în acest sport regal.
Dacă ai creat o legătură cu el in principiu poti avea incredere. Dar este animal și nu știi niciodata cum reactioneaza de aceea siguranta este pe primul loc. Și avem vesta de protecție, avem pantaloni specifici echitației, cizmulițe. Avem mănuși să nu ne alunece dârlogii, casca de protecție  și cureaua să ne țină bine pantalonii.


Amatorii de plimbări cu caii au de ales din două tipuri de abonamente: cel de 5 ședințe care costă aproximativ 300 de lei și cel de 11 ședințe care ajunge la 600 de lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si