„Unul dintre cele mai așteptate și spectaculoase fenomene, eclipsa totală de soare, atrage ca un magnet curioși din toată lumea. Pentru că cel mai vizibil punct este în SUA, vânătorii de eclipse, inclusiv din România, au vrut să fie martorii evenimentului care va întuneca cerul preț de câteva minute”, a transmis Christian Sabbagh

Eclipsa totală de soare atrage curioșii de peste tot din lume

Andrei a călătorit peste două mii de kilometri pentru a fi martorul fenomenului planetar, eclipsa totală de soare, vizibilă doar din SUA, Mexic și Canada. Din Miami, tânărul și-a luat bilet de avion spre punctul cel mai fierbinte, de unde evenimentul inedit va putea fi urmărit aproape 4 minute și jumătate.
„Cu siguranță, va fi un eveniment unic și foarte special! Foarte mulți oameni au venit în Dallas, au venit pe cărarea acestei eclipse tocmai ca să fie martorii acestui eveniment”, a spus Andrei.
Fenomenul spectaculos a atras milioane de vânători de eclipse din întreaga lume, curioși ori experți în domeniu care au așteptat evenimentul cu sufletul la gură.

Citește și: Ce efecte va avea eclipsa totală de soare de pe 8 aprilie 2024? Fenomenul care ar putea influența starea vremii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Această familie a venit tocmai din Marea Britanie, o călătorie planificată cu mulți ani înainte.
„Nu se compară cu nimic să putem vedea asta pentru prima dată”, au spus aceștia.
Alți pasionați au ales un loc special din Texas, replica monumentului Stonehenge. O mulțime de corturi au fost instalate aici, iar oamenii și-au pregătit și ochelarii speciali.
Evenimentul care va putea fi urmărit de noi online, începând cu ora 20.30,

dă apă la moară celor care cred în teoria conspirației.
Fenomenul nu este vizibil din țara noastră, însă va putea fi văzut din câteva puncte din nordul Europei. Ultima eclipsă totală de soare care s-a văzut şi din România a fost în 1999, iar următorul eveniment similar va fi în 2081.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si