Pacientul pentru care a fost dată alarma este un bărbat care avea optzeci și cinci de ani. Era bolnav la pat, așa că nora lui s-a gândit să-l îndulcească. I-a pregătit clătite, însă bătrânul s-a înecat cu una dintre ele: „A mâncat o clătită și cu aia s-a înecat. Nora i-a dat clătita în mână, a mâncat-o și până când m-am dus eu ca să-i aduc șervețelul să se șteargă pe mână, păi atunci deja o albăstrit.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Trei livratori de mâncare au ucis cu cuțitul un bărbat într-o parcare, după care au fugit și au aruncat arma crimei, la Constanța- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

Femeia a sunat de urgență la 112, iar la caz s-a prezentat un echipaj SMURD cu paramedic și au fost începute manevrele de resuscitare. După două minute, la adresă s-a prezentat și un echipaj al serviciului de ambulanță, care ar fi trebuit să aibă medic. Este vorba despre Călin Drăgan, un doctor cu o experiență de aproape treizeci de ani, doar că el lipsea din echipaj: „Un medic și normal că face mult, că el mai bine știe, na, e medic.”

Medicul Drăgan ar fi refuzat să se prezinte la caz. Mai avea doar patruzeci de minute până i se termina tura și nu ar fi vrut să stea peste program. Intervenția a avut loc în Cristești, o comună aflată la nici zece kilometri de sediul serviciului de ambulanță. Conform GPS-ului, drumul putea fi parcurs în doar douăsprezece minute. O anchetă a fost deschisă: „Serviciul Județean de Ambulanță Mureș este în plină anchetă disciplinară.

Este un caz real.”

Familia bătrânului nu a depus până acum plângere penală, însă au transmis că se vor consulta cu un avocat și își vor căuta dreptatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si