Daniel are 32 de ani și este programator. Până nu demult, cele mai vechi date pe care le avea despre familia lui erau cele despre străbunici. Și-a dorit să afle mai multe despre predecesorii săi, așa că în urmă cu patru ani a început să studieze documente de arhivă și să străbată zeci de sate în căutare de informații. A fost o muncă titanică, povestește el, însă a meritat din plin efortul.

Citeste si: UPDATE: Tragedie fără margini pe un drum din Bulgaria. Cel puţin 45 de oameni au murit după ce un autobuz a luat foc

„Ruda pe care am găsit-o eu este Iuga, voievod de Maramureș, iar el este fratele lui Bogdan I Descălecătorul, iar el este tatăl Margaretei sau Mușata, bunica lui Alexandru cel Bun – iar el este bunicul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.”, a zis tânărul.

Daniel spune că a facut această descoperire în timp ce căuta detalii despre strămoșii săi pe linia maramureșeană.

Ruda lui Ștefan cel Mare

„Pot să spun, în acest mod, că sunt rudă cu Ștefan cel Mare, lucru care este o bucurie dar o responabilitate, mai mult de atât.Conform documentelor, se plasează arborele cam în secolul XIII, cel mai departe, cam în jurul anului 1260.


După discuțiile cu rudele apropiate, cercetările tânărului au continuat pe teren, în căutare de rude îndepărtate, care mai erau în viață. Nu a fost ușor, povestește el, pentru că nu a fost primit, de fiecare dată, cu brațele deschise.”, a adăugat tânărul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Daniel Cantoreanu a adăugat: „Inițial au avut o reticență, nu știau cum să trateze atunci când eu vin și le spun, uitați eu sunt o rudă îndepărtată, automat se gândeau, aoleu, dar e vreo moștenire aici de dezbătut, e un pământ pe care îl vrei? Asta era principala reacție.”

Și nu de puține ori, Daniel s-a gândit să renunțe din cauză că datele de care avea nevoie erau din ce în ce mai greu de găsit.

„Am avut de multe ori gândul acesta, să fiu sincer, dar am preferat să iau anumite pauze de o săptămână, o lună, câteva zile cât am avut nevoie și după asta să reiau pentru că nu de puține ori am avut puncte care m-au blocat semnificativ în cercetare.”, a zis el.

Citeste si: Trei români au fost salvați de un donator din Bulgaria. Ficatul si rinichii au fost transplantate la Institutul Clinic Fundeni, din Capitală

Cercetătorii spun, însă, că este aproape imposibil ca cineva să poate afla informații despre rude atât de îndepărtate.

„Pentru majoritatea populației, un arbore genealogic pe mai mult de 7-8 generații, hai 10, nu se poate face decât în mod excepțional. Trebuie să ai o legătură musai cu statutul de boier pentru că boierul în Evul Mediu era cel care deținea pământ, în primul rând, și apoi o dregătorie, dar în primul rând pământ.

Deci dacă înaintașii lui la un moment dat n-au avut pământ s-a rupt legătura și este imposibil să-ți mai caut ascendenții, strămoșii.”, a transmis doctorul în istorie- Mihai Bârza.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citeste si: Mesaje Sf. Ştefan 2021: Urări, felicitări şi imagini cu La mulţi ani Ştefan şi Ştefania

Tânărul dorește acum să publice descoperirile făcute pentru a putea fi studiate de toți cei interesați, dar și pentru a ajuta alte persoane care doresc să afle informații despre strămoșii lor.

Citeste si: A murit Ştefan Buzoianu, veteranul de război care a trăit 80 de ani cu un glonț lângă inimă! „Nea Fane” avea 100 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si