Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a reacționat pe Facebook la scurt timp după comunicatul CCR prin care se anunța admiterea contestațiilor cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă.

Președinta USR crede că decizia CCR a fost influențată politic. Lasconi este de părere că Diana Șoșoacă are tot dreptul să candideze la președinția unui stat democratic.

Citește și: "E imposibil așa ceva!"- Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale, invalidată de CCR. Primele reacții

"Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică. De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor", este mesajul transmis de Elena Lasconi, sâmbătă seară.

"Democrația din România e în pericol și trebuie apărată!
De ce? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun acum românii care se uită la televizor și care încearcă să înțeleagă de ce candidatura Dianei Șoșoacă

a fost blocată de Curtea Constituțională.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Răspunsul nu o să ne placă deloc. Pentru că așa au decis Iohannis, Ciolacu și Ciucă.

Voturile din CCR arată că această candidatură a Dianei Șoșoacă a fost blocată nu doar de judecători numiți de PSD la CCR, dar foarte probabil și de judecători numiți de PNL și de Iohannis. Și așa aflăm care este de fapt planul real al celor trei: o finală Ciolacu – Simion, câștigată de pesedist, și refacerea alianței PSD – PNL la guvernare cu Ciucă premier.

Scenariul gândit de cei trei nu ține cont de dorința și de aspirațiile românilor. Scenariul vizează exclusiv păstrarea puterii de către cei care în ultimii ani au distrus România. I-au distrus economia, acum vor să-i distrugă și democrația.

Să nu-i lăsăm pe acești oameni să stabilească cine va fi președintele României! Să nu lăsăm viitorul tot pe mâna lui Iohannis, Ciucă și Ciolacu. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez: să stârpim odată acest sistem corupt din ultimii 35 de ani.

Nu putem accepta ca acest sistem mafiot să decidă înainte de alegeri cine va fi președinte, cine premier sau, Doamne ferește, cine va câștiga campionatul național la fotbal sau „Românii au talent”.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Români, apărați-vă democrația!", a mai spus Elena Lasconi.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si