„În timp ce politicienii se bat cu pumnii în piept că vor scoate păcănelele în afara localităților, realitatea ne arată că acestea au ajuns în sălile de curs. Elevii unui liceu din Târgu Jiu au fost surprinși în laboratorul de informatică pe aplicații online de noroc. Foloseau calculatoarele școlii, chiar de față cu profesoara care stătea relaxată la catedră”, a transmis Chrsitian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

S-au jucat la păcănele pe calculator, de față cu profesoara

Aceste imagini revoltătoare au fost surprinse la un colegiu din Târgu Jiu. Mai mulți elevi de clasa a IX-a butonează de zor o aplicație de păcănele online, chiar de față cu profesoara de informatică.
„- Evenimentul s-a petrecut în afara orelor de curs. Toate computerele care sunt acolo nu permit accesarea jocurilor de noroc sau a platformelor respective. E ciudat cum s-a întâmplat.
- Părinții au fost înștiințați?
- Nu, nu... Nu am vorbit cu părinții”, a mărturisit directorul școlii.

Citește și: VIDEO- Soarta păcănelelor ar putea fi decisă în scurt timp în Parlamentul României. Unde vor fi mutate sau interzise?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cazul din Gorj ne arată o realitate gravă. În timp ce politicienii vorbesc de sălile de jocuri, păcănelele sunt accesibile oricui în mediul online. Iată un experiment care ne arată pericolul și faptul că minorii sunt expuși fără restricții acestor activități nocive.
„Haideți să vedem exemplul concret. Intru pe o aplicație de jocuri și caut păcănele online. Mi-au apărut iată zeci de rezultate. O aleg pe prima dintre ele și o instalez cu un simplu click.

Aplicația este iată instalată și pot intra să mă joc fără să am vreun cont sau vreo interdicție de vârstă”, a transmis corespondentul Știrilor Kanal D.
Că situația a ieșit de sub control o știe și Andra, o tânără din Craiova, care în liceu a fost martora unor astfel de practici. 
„Dacă aveam 10 minute în care să ne jucăm pe calculator, erau colegi care accesau site-uri, că era oarecum și o dorință să fie interesanți față de alți colegi. Intrau pe site-uri din astea la care dai spin... tot ca păcănelele, doar că pe calculator. Ar trebui să se protejeze cumva accesul la astfel de jocuri”, a spus Andra. 
Jocuri care în timp dau dependență, avertizează specialiștii.
„Este un reflex condiționat, este acea învățare de a apăsa pe buton ca să primești o bombonică. Cumva secretă dopamină, un neurotransmițător al recompensei în creier. Poate duce către partea cealaltă de cortizol și adrenalină, panică, frică, stres. Chiar dacă inițial pare a fi un joc nevinovat, creierul se învață pe această cale. Și șansele ca acest copil, care în clasa a V-a, a VII-a se joacă nevinovat, să devină un viitor consumator al jocurilor de noroc sunt foarte mari”, a explicat Irina Gruia, psihoterapeut. 
Deși aleșii se bat în proiecte de legi privind jocurile de noroc, situația din mediul online pare departe de rezolvare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si