„Școala pe care o știm cu toții, unde profesorii predau și elevii învață este pe cale să se schimbe. Elevii cer ore mai puține, nu numai la cursuri, ci și pentru temele de acasă, intrări comune cu dascălii lor și justificarea notelor la lucrările scrise. Dorințele lor au fost strânse în noul statut pe care l-au și depus la Ministerul Educației”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Elevii vor reguli noi în școli

Este realitatea trăită de profesori. În timp ce elevii cer intrări comune, ore și teme mai puține, dar și justificări din partea profesorilor pentru notele pe care le dau, dascălii susțin că altele sunt problemele care ar trebui discutate.
„Măcar să începi discuții legate de telefoane mobile, de ținută... noi când auzim de pedeapsă ne imaginăm că e pus ca acum 40 de ani pe coji de nucă, dar în partea cealaltă este o anarhie și un haos”, a explicat o profesoară.
Un haos care se vede în rezultatele testelor PISA, care arata o realitate tristă. Numai 1 din 2 elevi are un nivel de bază la matematică și doar 6 din 10 elevi înțeleg un text la prima vedere.
Cu toate acestea, reprezentanții elevilor cer un program mai lejer de studiu.
Și mai mult, își doresc ca profesorul să le explice în termen de 15 zile, la cererea părintelui sau a profesorului, nota dată la un test.

Citește și: Incident teribil în Pitești! O tânără a fost agresată, apoi împinsă din autobuz de un individ

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Din nevoia elevilor de a ști mai bine ce se întâmplă cu notele lor, de a ști mai bine cum pot să își îmbunătățească performanța la nivel profesional. Deci vine în sprijinul elevilor”, a motivat reprezentanta elevilor.
Elevii spun și că se simt inferiori profesorilor pentru că au intrări separate. Tocmai de aceea, în noul statut, ar trebui să folosească la comun intrările de la școală.
Dar în timp ce elevii nu știu cum să își ușureze viața la școală, experții în educație atrag atenția că toate astea s-ar putea întoarce împotriva lor.
„Obligația principală și rostul principal pentru copii este să învețe. Fondul este cât de competenți sunt profesorii, cât de buni profesori sunt, câtă carte știu, cât de buni copii sunt la școală elevii și cât de mult trag din toată școala asta ce vor ei pentru dezvoltarea lor personală și profesională”, a explicat un expert în educație.
Cerințele elevilor pentru mai multe drepturi se regăsesc într-un proiect pentru noul statut depus la Ministerul Educației.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si