Legile sunt făcute ca să fie încălcate, par să își spună elevii care, fie că sunt în pauze sau în timpul orelor, mai mult stau pe rețelele de socializare decât să învețe.

La liceul tehnologic Viilor din Capitală, mai toți elevii recunosc senin că nu se leapădă de telefoanele mobile atunci când intră la ore.

Motive găsesc destule.

Elevilor nu le pasă că telefoanele sunt interzise la oră[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Legea spune că telefoanele trebuie depozitate în locuri special amenajate, așa cum se întâmplă la Colegiul național Mihai Viteazu din Capitală.

Pentru a se asigura că niciun elev nu folosește telefonul mobil în timpul orelor, profesorii au apelat la un suport unde aceștia își pot lăsa telefoanele la începutul programului și le mai pot folosi doar în timpul pauzelor.

Dacă cineva calcă strâmb se iau măsuri, spune conducerea unității de învățământ.

Se începe cu un avertisment, consiliere, comisia de etică și ulterior gradual celelalte sancțiuni, mustrare scrisă sau scăderea notei la purtare.

După ce a văzut imaginile cu elevii care folosesc telefoanele în timpul orelor ministrul Educației Ligia Deca ne-a transmis un simplu mesaj prin care face apel la directorii de școli să se asigure că respectă legea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si