Tot specialiștii au concluzionat că Rusia duce lipsă de muniție inteligentă în atacurile armate din Ucraina.

Atacuri „ciudate” ale elicopterelor rusești

În mediul online a apărut un filmuleț în care se poate vedea foarte clar modul ciudat în care acționează elicopterele de luptă rusești.

În video se pot vedea două aeronave de atac, un Ka-52 Aligator și un Mi-28 Havoc, care zboară la altitudini joase deasupra unei localități.

Citeste si: Peste 14.000 de soldați ruși au fost uciși și 450 de tancuri doborâte

Elicopterele de luptă se apleacă pe spate și lansează rachete nedirijate care o iau în sus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Specialiștii spun că, în acest caz, soldații ruși nu au avut intenția de a distruge și trag practic „în gol”, diminuând în mod intenționat acuratețea atacului.

După ce lansează rachetele, aeronavele se întorc și activează capcanele termice drept contramăsuri în cazul în care soldații inamici ar lansa rachete sol-aer de tipul MANPADS precum Stinger, Strela sau Igla.

Citeste si: Miracol la teatrul din Mariupol bombardat de ruși. Ce s-a întâmplat cu sutele de mame și copii care se ascundeau acolo

De la începutul conflictului din Ucraina au apărut în spațiul public mai multe aeronave care au fost doborâte cu astfel de rachete.

Citeste si: Convorbire secretă între Vladimir Putin și Securitatea Rusiei, dezvăluită de hackeri. Ce plan s-a pregătit la Kremlin după invadarea Ucrainei

VIDEO: Elicoptere rusești, filmate în timp ce lansează rachete nedirijate într-un mod ciudat 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si