Emily a ajuns acasă! După ce a fost răpita de Hamas de la o petrecere de copii, tatăl său a făcut o declarație zguduitoare. Cu lacrimi în ochi, în urmă cu mai bine de o lună, acesta mărturisea că a răsuflat ușurat când a auzit că fiica sa este moartă, și nu ținută ostatică. În tot acest timp, Emily era însă în viață, iar aseară a fost eliberată. Întâlnirea dintre cei doi a fost incredibil de emoționantă, a

transmis Silvia Ioniță.

Ostaticii Hamas și prizonierii luați de Israel continuă să fie eliberați

Încă 17 persoane eliberate de Hamas. Încă pe atâtea povești cu final fericit. Printre ele una a ținut cu sufleul la gură pe toți cei care l-au văzut pe acest tată strigându-și suferința.

Sunt vorbele sfâșietoare care au făcut înconjurul planetei. La scurt timp după atacul Hamas de pe 7 octombrie, tatăl lui Emily primea cea mai cumplită veste pe care o putea primi un părinte. Și cu toate acestea, Thomas Hand, cu ochii înlăcrimați și inima sfâșiată de durere spunea că este ușurat că fetița lui este moartă și nu în mâinile teroriștilor.

Era ori moartă ori în Gaza. Și dacă știi orice despre ce le fac oamenilor în Gaza, asta este mult mai rău decât moartea, declara tatăl lui Emily.

Thomas o creştea singur pe copilă după ce soţia sa a murit de cancer.

De data aceasta însă, o minune avea să aibă loc atât pentru acest tată greu încercat cât și pentru Emily.

După 50 de zile de când a fost luată ostatică de Hamas, pe când se afla la o petrecere de copii, curajoasa fetiță s-a întors în brațele tatălui său.

În aceeași pijama în care a fost răpită și în care a sărbătorit în tunelurile Hamas aniversarea de 9 ani, Emily s-a întors ieri în siguranță acasă.

După întâlnirea la care tatal ei nu mai îndraznea nici să spere, acesta a spus jurnaliștilor că Emily este distrusă în urma experienței, dar întreagă. Deși dorul și emotiile au fost imense, Thomas Hand a mărturisit că s-a temut să o strângă prea tare în brațe pe fiica sa, dar i-a promis cea mai mare petrecere de ziua ei.

Alături de Emily, Hamas a eliberat-o și e pe Hila, în vârstă de 13 ani. Deși una dintre prevederile acordului încheiat de Israel cu Hamas, cu medierea Qatarului și a Egiptului, a fost ca niciun copil să nu fie separat de mama sa atunci când va fi eliberat, Hila a fost predată fără mama ei, aceasta fiind în continare captivă în Gaza.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Printre copiii mai norocoși care au revenit în sânul familiei se numară și Neve, în vârstă de 8 ani și surioara sa de 3 ani, Yahel. Ambii au fost eliberați alături de mama lor, Adi Shoham.

Deși toți ostaticii sunt acum în afara oricărui pericol, unii dintre copii urmează să primească vești cutremurătoare.

Unii dintre ei nu au case în care să se întoarcă, dar au o comunitate foarte semnificativă și de sprijin care îi va îmbrățișa.

Deși scăpați din mâinile teroriștilor, ostaticii vor trebui acum să retrăiască multe dintre momentele cumplite prin care au trecut.

Citește și: VIDEO- Armistițiul Israel-Hamas. Cine sunt primii ostatici eliberați de gruparea teroristă Hamas?

"Fiecare dintre cei eliberați, ne întâlnim cu ei, colectăm toate informațiile de la ei, îi interogăm. Fiecare dintre ei reprezintă o lume întreagă. Unii dintre ei au memorie, alții nu, și de aceea aflăm de la fiecare exact ceea ce își amintesc, ceea ce au văzut, ceea ce au învățat", a declarat un oficial.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Conform Ministerul de Externe de la București printre cei 17 ostatici eliberati se află și două persoane cu dublă cetăţenie, română și israeliană. De partea cealaltă, Israelul a eliberat al doilea grup de 39 de deținuți din două închisori. Prizonierii palestinieni, toţi femei, copii şi adolescenţi cu vârsta sub 19 ani au fost primiți cu multă emoție în West Bank.

Israa Jaabis s-a întors acasă după ce a stat într-o închisoare în Israel mai bine de 8 ani. Când a fost închisă, băiatul ei era doar un copilaș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si