,,Vânzarea băuturilor energizante către copii este strict interzisă, dar angajații din magazine nu dau doi bani pe lege. Lângă școli și licee, produsele se vând la liber, fără ca minorii să fie măcar întrebați de vârsta pe care o au’’, a transmis Christian Sabbagh.

Vânzarea energizantelor, minorilor, complet interzisă

După cum putem vedea, în acest magazin nu există interdicții pentru băuturile energizante.

Deși este poziționat chiar lângă o unitate de învățământ, nici vorbă ca vânzătoarea să întrebe vârsta celui care cumpără produsul. Și nu este un caz singular. Mai mult, produsele sunt și la promoție, cât să le atragă atenția tinerilor.

Oficial, comercianților le este interzis să le mai vândă minorilor băuturi energizante. Astfel de produse nu pot fi comercializate în incinta școlilor sau a spitalelor, prin intermediul vendomatelor. Amenzile urcă până la 30.000 de lei și, în cazul repetării faptelor, magazinul poate fi închis pentru 30 de zile. Însă pare că legea se aplică doar pe hârtie, iar amenzile nu-i sperie pe vânzători.

,,Din orice magazin, se vinde peste tot. Nu s-a întâmplat până acum să îți ceară nimeni buletinul sau să te întrebe dacă ai 18 ani? Nu’’, a transmis un martor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Riscul băuturilor de tip zero zahăr, care ne pot pune sănătatea în pericol. Medicii trag un semnal de alarmă

,,Deci nu ți s-a întâmplat până acum să te întrebe dacă ai 18 ani? Ba da, dar tot mi-au dat energizantul pentru că era o vânzare pe care puteau să o piardă’’, a transmis alt martor.

,,Nu am auzit în viața mea să îi ceară cuiva buletinul ca să își cumpere energizante.

Ți-l scanează, 5 lei și aia e’’, potrivit unui martor.

,,Legea în sine există, e un demers bun, dar nu e ca și cum nu am putea să cumpărăm. Deci în continuare se comercializează? Da, da. În continuare și e numai de energizante, de tot ce are o limită de vârstă. Se poate comercializa. Eu personal cumpăr țigări de la 16 ani și num-a întrebat nimeni, niciodată câți ani am’’, a transmis un bărbat.

După energizante, și vânzarea produselor de vapat către minori ar putea fi restricționată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si