Mergem acum de la munte, la mare. Furtunile din ultimul timp au făcut ca epava de la Costinești să se degradeze mai tare și e la un pas să se scufunde cu totul. Iar un alt simbol al stațiunii, o sculptură de patrimoniu, a fost distrusă cu un picamăr. Primarul arată cu degetul către Biroul de turism pentru tineret, instituția care administrează o parte din Costinești, a transmis Cristina Dorobanțu.

Epava din Costinești se scufundă

Privită de sus, se poate observa cum epava Evanghelia, emblema stațiunii, pare tot mai instabilă. La fiecare furtună mai serioasă, tabla ruginită cedează.

Din cauza rafalelor si a valurilor puternice in anul 2017 epava evanghelia s-a rupt în doua, iar anul trecut, pupa navei a cedat. În prezent, vasul are o gaură imensă și riscă sa se prăbușească.

Primarul stațiunii a trimis mai multe adrese către Guvernul României, Apele Române, dar și către Autoritatea Navală Română pentru a afla cine este responsabil pentru conservarea epavei.

Deși are potențial turistic și pe timpul verii oamenii chiar o explorează în adâncuri, nu se știe dacă epava va mai rezista și-n acest sezon estival.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

De asta am adus copiii acum, să o vadă cat încă mai e în formă asta, până nu dispare de tot, a spus un turist.

Un alt simbol al stațiunii și-a găsit sfârșitul sub nasul autorităților. O sculptură a fost făcută pur și simplu bucăți de un investitor privat. Monumentul se află pe proprietatea Biroului de turism pentru tineret și nu a fost emis vreun aviz pentru demolarea lui.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere. Lucrarea a fost realizată în anii ‘70 și face parte dintr-un mic muzeu realizat în aer liber.

După cele întâmplate, investitorul a fost sancționat cu 10.000 de lei. Am încercat să-l contactăm și pe directorul Biroului de turism pentru tineret, dar acesta nu a răspuns apelurilor noastre.

Citește și: Trupul lui Alexei Navalnîi, păzit de poliție la morgă. Medicii nu au voie să-i facă autopsie, deși e plin de vânătăi suspecte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si