„Este epidemie de rujeolă la nivel național. Ministerul sănătății a anunțat că numărul cazurilor de copii și chiar adulți bolnavi a ajuns la 2000 în contextul în care părinții refuză să își vaccineze copiii. Rujeola este extrem de contagioasă iar complicațiile ei pot duce chiar la moarte. Ce înseamnă această declarare a epidemiei știe colega mea, Alexandra Cosman”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cresc alarmant cazurile de rujeolă

„Numărul cazurilor crește de la o zi la alta. Acum sunt peste 2.000 de îmbolnăviri înregistrate în 29 de județe. Cifrele îngrijorătoare au determinat ministerul Sănătății să declare epidemie la nivel național.
Rujeola sau pojarul este extrem de contagioasă. Bolnavul o poate transmite înainte de apariția primelor simptome. Acestea sunt febra mare și erupții cutanate. Complicațiile ei, pneumonia sau chiar encefalita, apar la bebeluși și copii mici dar și la adulți cu sistem imunitar scăzut. Rujeola este una dintre principalele cazuri de mortalitate la copii în lume.

Citește și: Epidemie de rujeolă la nivel național! Cum putem recunoaște rujeola și ce presupune tratamentul în cazul acestei boli virale acute

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dar poate fi ușor prevenită cu un simplu vaccin, care se realizează în două doze. Ministerul Sănătății atenționează că imunizarea este singura măsură preventivă dovedită și eficientă împotriva îmbolnăvirii cu rujeolă, iar serul se poate administra copiilor între 9 și 11 luni și celor care nu s-au vaccinat sau au schema incompletă”, a transmis Alexandra Cosman, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si