In convorbirea care ar fi trebuit sa-i aduca pe urme o armata de salvatori, Alexandra ii spune dispecerului de la 112 nu doar ca a fost sechestrata, ci si violata, insa acest fapt extrem de important i-a intrat pe-o ureche si i-a iesit pe cealalta operatorului insarcinat cu trimiterea ajutoarelor.

Desi avea de-a face cu o victima posibil ranita in urma unei agresiuni sexuale, dispecerul nu a redirectionat apelul si catre Serviciul de Ambulanta Olt, spune Adrian Preda, doctorul de garda care ar fi putut sa intervina fara acel mandat inutil, invocat de

politisti, la poarta rapitorului.

ADRIAN PREDA, medic Ambulanta Olt: Mie mi se pare ciudat. La orice ne chemau. N-am avut niciun fel de cunostinta despre situatia aceasta de la Caracal. Trebuia adaugat si violul pentru ca din start Alexandra spusese ca fusese violata. In diagnosticul de viol, pe lista noastra de solicitari noi puteam sa mergem ultralegal si numai insotiti de politie, deci nu mai era invocat mandatul si efectul legii, asteptatul pana la 6 dimineata.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ambulanta nu a fost solicitata pentru ca operatoarea STS a inregistrat in aplicatie apelul Alexandrei ca „sechestrare de persoane", iar soft-ul i-a sugerat sa introduca in conferinta Politia, spune medicul. Daca urmand aceeasi procedura, ar fi precizat si ca victima a mentionat "viol", asa cum ar fi trebuit, intreaga discutie urma ar fi fost auzita si de oamenii din dispeceratul Ambulantei.

ADRIAN PREDA: N-am avut niciun fel de cuplaj, n-am avut nicio cunostinta de aceasta situatia.


Reporter: Politistii puteau sa va cupleze?

ADRIAN PREDA: Si politistii puteau ca ei ne cheama la agresiuni...e nevoie de voi, veniti aici.

Eroarea sesizata de medic este doar una dintr-un lung sir care au dus la moartea Alexandrei. Nici politistii, dar nici procurorul de caz- care a invocat necesitatea unui mandat- n-au fost indeajuns de preocupati si capabili s-o salveze. Suspendat din functie de CSM, Cristian Ovidiu Popescu n-are nimic sa le transmita celor care il acuza ca are o mare parte din vina.

Intr-un razboi deschis cu cei care au gresit flagrant, unchiul Alexandrei alearga de la o institutie la alta. Dupa ce ieri i-a cerut Ministrul Sanatatii lamuriri referitoare la angajatii IML care au raspandit informatii false despre rezultatele testelor ADN, astazi, Alexandru Cumpanasu se arata dezamagit de concluziile Corpului de Control.

LOREDANA SALOMIA- REPORTER STIRILE KANAL D: Cazul de la Caracal e departe de a-si gasi rezolvarea in raspunsurile pe care o tara intreaga le asteapta: vinovati cu functii inalte sunt multi insa prea putini sunt cei care au fost pana acum sanctionati. Cateva demiteri si atat au rasunat in presa dupa presupusele crime petrecute in casa lui Gheorghe Dinca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si