Agentul care l-a testat pe tânăr cu etilotestul are mai puțin de un an experință în poliție, spun surse din anchetă. A fost detașat de la o secție din București.

O altă polițistă, cu 7 ani experință, detașată tot din capitală, ar fi fost superioara agentului începător. Se pare că nici ea nu a observat lipsa actelor, a poliței RCA și nici n-a făcut mare caz în legătură cu substanțele suspecte din mașină.

Ar fi cerut totuși un drugtest de la Mangalia, însă dispecerul, un polițist cu 25 de ani experiență, a transmis că agentul specializat pe aceste teste este în concediu și nu i-ar fi direcționat pe polițiști către IPJ Constanța.

„Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști, și nici pentru a doua oară, oamenii legii n-au verificat toate actele mașinii. La control, acesta a prezentat doar cartea de identitate, fără a fi amendat pentru lipsa permisului. Mai mult de atât, potrivit unor surse, după ce ar fi fost testat cu aparatul etilotest, tânărul ar fi sunat un prieten și i-ar fi spus că polițiștii nu au ce să-i facă.”

Beizadeaua de la volan era cu 2 prieteni în mașină, o fată și un băiat.

"În motivarea cu privire la măsura arestăriii preventive nu se vorbește despre rezultatul drugtestului de după accident pentru că e un rezultat preliminar", a declarat Consmin Andreică, lider de sindicat

Citește și: VIDEO- Demiteri în lanț după tragicul accident de la stațiunea 2 Mai. MAI: "Ofițerii corpului de control au constatat posibile aspecte de natură penală"

Cu alte cuvinte, analizele ulterioare ar putea avea rezultate surprinzătoare iar substanțele găsite în mașină s-ar putea dovedi inofensive. Totul ține de expertizele viitoare.

Ce știm sigur este că tânărul s-a ales cu un dosar penal încă de la vârsta de 13 ani pentru deținere de droguri în vederea consumului.

Dosar clasat de procurori.

"Vârsta de inițiere a consumului de droguri în rândul adolescenților este în scădere. Vârsta de debut începe de la 12-13 ani; pot consuma de la medicamente luate pe retețe contrafacute, la diverse categorii de droguri", a declarat Cristian Oprișan, fost șef al Biroului Antidrog Constanța.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"13 ani este vârsta de debut pentru consumul de droguri, cu atât mai mult adolescenții care au tot ce le trebuie. O persoană dependentă, fie că e vorba de droguri, alcool,. orice altă substanță psihoactivă, nu ar trebui să aibă permis", a declarat Elena Stambuli, psiholog.

Pe surse, se pare că agenții ar fi primit un ordin prin care li s-a cerut să lasă substanțele din mașină într-o mapă. Mai mult, martorii accidentului ar fi stat în aceeași încăpere cu șoferul.

"Au fost în aceeaşi... Puşi împreună cu cel care a fost, care a produs accidentul, şoferul de 19 ani. Eu vă spun exact ce mi-a spus mie copilul, că l-am întrebat, nepotul meu.

Nu mi se pare normal să te afli în aceeaşi încăpere, în acelaşi spaţiu, cu cel care a produs atâta... Deci omul ăla a omorât!", a declarat tatăl Robertei.

"Prin anii 2000-2002, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest "investitor imobiliar", era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le imprumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își platisera datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit", a declarat Mihaela Ciocea, judecător.

Presa vorbește de o familie influentă, cu afaceri în imobiliare și în construcții.

"Ne-au amenințat. Știți ce se întâmplă? De ce am avut această situație? Pentru că până la noi nimeni n-a făcut absolut nimic să se opună acestor interese. Toate necazurile noastre au fost din 98 încoace din cauza acestui parc pe care dezvoltatorii vor să îl distrugă. Din cauza acestui parc ne-am întâlnit și cu interesele acestei familii", a declarat Monica Tatoiu.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Tatăl șoferului de 19 ani era și el la mare. O confirmă șeful IPJ Constanța, care a spus că bărbatul se afla alături de fiul său în mașină la primul control. Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu atrage atenția asupra unor vinovați morali, pe lângă polițiștii și tânărul de 19 ani.

"Dar pentru adevărații făptuitori, părinții ucigașului, legea nu prevede nimic. Genul acesta de oameni a împânzit România: au bani căpiță, acareturi, relații, influență, obținute prin orice mijloace. Din înălțimea poziției lor în societate, îi satisface în mod deosebit să-i umilească în fel și chip pe amărășteni. Pentru ei, ăsta e condimentul suprem, cu care viața are gust. O fac direct, sau prin odrasle. De aceea le cumpără mașini dărâmătoare și le dau bani câți cer. Nu din amor părintesc, așa cum pretind, ci pentru a fi umiliți astfel copiii altora – și, prin ei, părinții", a declarat Cristian Tudor Popescu, jurnalist.

Mașina implicată în accident va fi supusă unei expertize tehnice. În același timp, șoferul este monitorizat în permanență după gratii și primește un medicament care înlocuiește drogurile pentru ca organismul tânărului să nu intre în șoc, spun surse din rândul IPJ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si