Planul a fost pus la punct de patru persoane: doi șoferi de ride sharing și alți doi angajați în construcții.

Concret, aceștia au cumpărat hârtie identică cu cea pe care erau tipărite voucherele cu garanția și au tras la xerox mai multe copii cu bonurile false.

Au mers mai apoi în magazinele unui lanț mare de supermarket-uri.

Suspecții aveau bonuri cu valori cuprinse între 20 și 50 de lei, iar la casele de marcat ca să nu bată la ochi cumpărau un produs ieftin, să spunem o gumă de mestecat, iar pentru restul cereau banii cash.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

În total, decontau la fiecare magazin câteva sute de lei. Cele patru persoane implicate în înșelătorie au început cu magazinele din București, iar mai apoi au luat la rând supermarket-urile din orașele mari din țară.

Iar când au văzut că le merge au trecut granița și au încercat norocul în Germania, unde există de asemenea un sistem de garanție-returnare.

Ar fi încercat aceeași tehnică și în afara țării, însă nu au găsit aceeași vulnerabilitate în sistemul lanțului de magazine pe care au găsit o în țară.

Se pare că în sistemul supermarket-ului de la noi ar fi existat o hibă, iar datele nu erau sincronizate între magazine.

Furturile au avut loc în perioada iulie-septembrie, iar prejudiciul se ridică la trei sute de mii de lei, bani făcuți ușor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si