„În preajma începerii sezonului turistic, e din nou alertă legată de minele marine. De data aceasta autoritățile din Tulcea au fost sesizate prin mai multe apeluri la 112. Colega mea, Raluca Sevastru ne spune ce au stabilit pompierii și scafandrii militari până acum”, a transmis Christian Sabbagh.

Alertă din cauza minelor marine

„Mai mulți navigatori au semnalat prezenta unui obiect care seamănă cu o mină marină pe brațul Chilia Veche, la kilometrul fluvial 113.

Localnicii au filmat sfera care plutea în apă iar pompierii și polițiștii de frontieră au identificat zona și au alertat scafandrii militari.
Pe 7 martie, un alt obiect asemănător a fost filmat de pescari în Marea Neagră, în apropiere de Costinești. Atunci, în ciuda căutărilor atât de pe mare, cât și din aer, obiectul nu a mai fost găsit.

Citește și: Alertă în Tulcea! O posibilă mină marină ar fi fost identificată pe brațul Chilia Veche

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Iar anul trecut, tot în Costinești, o explozie produsă în zona digului ar avea la bază tot o astfel de mină marină, cred specialiștii. Atunci, incidentul s-a petrecut în plin sezon turistic. Norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.


În urmă cu puți timp, scafandrii militari au stabilit că mina descoperită în Tulcea provine din Al Doilea Război Mondial și nu avea încărcătură explozivă”, a transmis Raluca Sevastru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si