„Europa este lovită de o a doua furtună în interval de doar câteva zile. Marea Britanie si Franța au fost măturate de valuri de dimensiuni uriașe, care au pătruns mult în interior și au pus în pericol pe oricine se afla pe străzi. Iar în Spania, a căzut atâta grindină, încât puteai crede că s-a întors iarna”, a transmis Christian Sabbagh.

Europa, măturată de furtuni

Pierrick a adus valuri de dimensiuni ireal de mari asupra portului francez Saint Malo. Furtuna a venit însoțită de două coduri portocalii consecutive de inundații.
Toate localurile și clădirile de pe malul mării au fost în bătaia valurilor. Între mare si țărm nu a mai fost nicio diferență.
În Pas-de-Calais, maree uriașe au lovit cu forța unui uragan.
În Anglia vecină, natura și-a arătat toată forța. Peste 250 de regiuni s-au aflat sub alerte de inundații, ploaie persistentă și valuri mari pe coaste. În 24 de ore, agenția britanică de mediu a emis 182 de avertismente.

Citește și: VIDEO- Furtuna Kathleen a făcut ravagii în Marea Britanie! Sute de zboruri anulate și gospodării afectate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Fenomen meteo extrem și în Spania unde, după zilele cu temperaturi de vară, a urmat grindina. În Catalonia, la Gérone, străzile s-au acoperit de gheață ca iarna.
Pierrick, furtuna care o succede pe precedenta, numită Kathleen, a făcut ravagii și în Cipru. Numeroase regiuni s-au aflat sub alerte de ploi torențiale, vijelii și grindină, urmate de revărsări de ape. Străzile s-au golit după avertismentele meteorologilor care au prognozat căderi de apă, chiar și de 55 de milimetri într-o singură oră.

Din cauza inundațiilor, șoferii care aveau drum prin Larnaca au fost îndrumați pe șosele ocolitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si