Specialiștii ANM au anunțat trei coduri galbene de vânt puternic și ploi torențiale pentru cea mai mare parte a țării. Una dintre avertizări este valabilă până vineri seara. La munte, rafalele vor depăși 90 de kilometri la oră.

Coduri galbene de vânt în țară

Primul cod galben este valabil de astăzi, 27 martie, ora 10.00, până vineri, 29 martie, ora 21.00.

„În intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h.
Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10...15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte”, au transmis meteorologii ANM.

Citește și: VIDEO-Prognoza meteo pentru 27 martie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea mâine

vant

Vânt puternic

[Sursa foto: Pexels]

Un alt cod galben de vânt va fi valabil astăzi 27 martie, de la ora 10, până la ora 22.00.

Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D, vine cu mai multe informații despre subiect.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h”, potrivit ANM.

Ultimul cod galben de vânt este valabil de astăzi, 27 martie, ora 22, până mâine, 28 martie, la ora 10.00.

„Vântul va avea intnsificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h”, mai spun meteorologii.

Cum va fi vremea în București?

Astăzi, 27 martie, în București temperaturile se situează în jurul celor normale pentru această perioadă. Maximele se vor situa între 15 și 16 grade Celsius, iar minimele între 4 și 6 grade Celsius.

„Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (viteze în general de 40...45 km/h)”, spune ANM.

soare

Soare pe cer

[Sursa foto: Pexels]

De joi, vremea se încălzește. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua, când vor exista averse slabe, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat și va avea intensificări pe parcursul zilei, cu viteze de 40... 50 km/h.

Maximele se vor situa între 19 și 20 de grade Celsius, iar minimele între 4 și 7 grade.

Vineri, vremea se va prezenta tot caldă, Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Maximele vor ajunge la 23-24 de grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si