În urma temperaturilor caniculare, fermierul a explicat că lipsa florii-soarelui ar putea duce și la scumpirea uleiului, pe viitor.

Culturile românilor, distruse din cauza secetei

Culturile românilor, distruse din cauza secetei

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citește și: Incendii Grecia. "Suntem disperați, valul de caniculă se extinde". 300 de animale, salvate în ultima clipă

Culturi ruinate și plante dezvoltate incomplet din cauza secetei și lipsei precipitațiilor

Robert Vătafu ne-a explicat cum sunt influențate culturile în această perioadă capricioasă și cum ar fi trebuit să se dezvolte normal.

Citește și: EXCLUSIV: Sfaturi pentru tratarea arsurilor solare și rutina de îngrijire în timpul verii/ Dermatolog: ”Gelul de aloe sau sucul de castravete, înlocuitori naturali pentru produsele ”după plajă”

„În stadiul actual, planta ar trebui să fie la înălțime dublă, față de ceea ce putem observa. În acest moment, producția este diminuată cu până la 30%, iar în viitor, din cauza temperaturilor ridicate care sunt anunțate și a lipsei precipitațiilor, producția poate fi diminuată până la 60-70 la sută. Din cauza producției mici a florii-soarelui la hectar, putem avea așteptări în viitor ca prețul uleiului să crească”, a spus Robert Vătafu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nici culturile de porumb nu se dezvoltă normal din cauza caniculei.

Citește și: VIDEO- Un șofer a condus pe străzile din București cu portiera deschisă pentru a scăpa de căldură

„La momentul de față, la cultura de porumb, avem probleme asupra productivității. Nu numai din cauza temperaturilor ridicate, dar și a lipsei de precipitații. Astfel, acum avem o calamitate de 30% a producției de porumb, iar în viitor, dacă temperaturile vor fi în creștere și vom avea lipse de precipitații cum am avut și până acum, aceasta poate să se ridice

la aproximativ 60,70, chiar 80%”, a continuat fermierul.

Meteorologii anunță o nouă zi de foc pentru România! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade celsius la umbră, în special în sudul ţării, iar zona de nord va fi lovită de grindină şi vijelii.

Reprezentanții ANM au transmis prelungirea unui nou  Cod galben de ploi şi vijelii în intervalul 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00.

Citește și:  VIDEO- Incendii de vegetație în Grecia. Ard pădurile de lângă Atena. Avertizarea MAE pentru românii care călătoresc în această țară

De asemenea, ANM prelungește  Codul portocaliu de ploi şi vijelii în intervalul, valabil în intervalul 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00.

Citește și:  VIDEO- Nopți tropicale, din cauza temperaturilor sufocante pe timp de zi. Asfaltul și betonul din orașe se încing atât de tare, încât emană căldură și noaptea

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si