În legătură cu situația creată, ministrul Economiei a declarat că: „Drepturile pasagerilor care vin prin directiva europeană nu ar fi respectate în sensul că nu primesc în timpul în care așteaptă o sticlă cu apă sau ceva de mâncare, nu se decontează dacă sunt anulate zborurile, cazarea, așa cum ar fi normal”.

Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei vorbește despre situațiile Wizz Air: „Am solicitat comisarului pentru justiție care are în atribuții și Protecția Consumatorului, sprijin și implicare, pentru a putea soluționa problema Wizz Air”

Ministrul a mai explicat că, din cauza lipsei unui reprezentant al companiei în România, nu se pot aplica momentan amenzi sau penalități: „Neavând această companie în România un reprezentant, nu putem aplica amenzile sau penalitățile pe care ar trebui să le aplicăm în urma unui control”.

Citește și: Disperarea călătorilor, pusă la încercare pe aeroportul din Cluj. Zborurile au fost reprogramate, iar cursele au avut întârzieri semnificative. „Suntem de izbeliște. Stăm de două ore în avion şi de cinci ore în aeroport’’

„Colegii de la ANPC îi informează pe omologii europeni, omologii europeni informează ANPC-ul din Ungaria sau Malta, unde compania are sedii și așteptam răspunsuri care nu vin”, a continuat ministrul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ștefan-Radu Oprea a mai punctat faptul că există destul de multe plângeri la adresa companiei, iar răspunsurile întârzie să apară: „Sunt plângeri foarte multe, nu răspund la telefon, intervine doar robotul, nu au reacție, nu li se comunică în timp pasagerilor despre posibilitățile pe care le au de a ajunge la destinație”.

„Ieri, colegii de la ANPC au convocat o ședință cu alte state membre pentru a vedea dacă este o problemă specifică României sau se întâmplă și în alte state membre.

Din păcate, din discuții am văzut că se întâmplă și în alte state membre”, a spus liderul.

Ministrul Economiei: „ Încercăm acum să consolidăm o poziție comună cu alte state membre pentru a putea sa facem o plângere către comisie ca apoi să ajungă către compania Wizz Air”

Ministrul a mai explicat că, alături de alte state membre, se așteaptă ca demersurile și plângerile să ajungă la companie:  „Încercăm acum să consolidăm o poziție comună cu alte state membre pentru a putea sa facem o plângere către comisie ca apoi să ajungă către compania Wizz Air”.

Citește și: Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Grecia. Zborurile de repatriere vor continua și marți

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Liderul a mai vorbit despre o situație asemănătoare prin care a trecut recent: „Întorcându-mă de la Bilbao unde a avut loc această întâlnire interministerială, găzduită de Spania, în München ar fi trebuit să ajung să schimb avionul să ajung în România ieri, la ora 1 noaptea.

Din păcate a fost o furtună în München și a întârziat avionul peste două ore, așa că abia azi de dimineață, la ora 6 am aflat că voi merge prin Frankfurt și am reușit să ajung acum o jumătate de oră, o oră, în România”.

Ministrul a punctat și cum poate fi caracterizată o companie aeriană serioasă: „Diferența majoră într-o companie serioasă este că atunci când se întâmplă astfel de evenimente intervin, îți dau informațiile în timp, primești servicii, cum ar fi apă. Aceasta este diferența între o companie care își respectă pasagerii și o companie care nu se comportă normal cu pasagerii și cu clienții lor”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si