Codul galben de ninsori și vânt puternic a intrat în vigoare de astăzi, 25 martie, de la ora 10.00 până la ora 20.00. Avertizarea meteorologică vizează cele 22 de județe: Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj și Olt.

Cod galben de vânt puternic și de ninsori

Specialiștii ANM au anunțat că ninsorile vor predomina în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1.700 de metri) cu rafale ce vor depăși 80...90 de km/h. Vizibilitatea va fi redusă din cauza viscolirii ninsorii. Tot astăzi, și în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei, vântul va avea viteze în general de 55...65 km/h. 

Citește și: VIDEO-Vreme neobișnuit de rece pentru finalul lunii martie. 22 de județe, sub cod galben de vreme rea

canaba zapada

Cabană acoperită de zăpadă la Bâlea Lac

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

De asemenea, ieri, 24 martie, meteorologii au anunțat o avertizare de ploi și vânt care vizează toată țară, care a intrat în vigoare de la ora 10.00, până astăzi, 25 martie, la ora 20.00.

În acest interval, va ploua temporar local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului, iar în special pe parcursul nopții de duminică spre luni vor exista averse, însoțite izolat de descărcări electrice, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse.

Ninge ca în povești în unele zone de munte

În zonele de munte, au existat precipitații mixte, urmate de ninsori și strat de zăpadă depus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, trecător vor exista precipitații mixte, pe arii restrânse în Transilvania și nordul Dobrogei, iar vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar în zona montană de 60...70 km/h.

Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D, vine cu mai multe informații.

Pe DN73A, drumul ce leagă Predeal de Râșnov, zăpada s-a depus rapid. Șoferii au întâmpinat dificultăți în trafic din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Drumarii au acționat imediat cu materialele necesare pentru a îndepărta obstacolele de pe partea carosabilă.

La Bâlea Lac, stratul de zăpadă este uriaș. Potrivit informațiilor, zăpada măsoară 210 centimetri, iar termometrele au arătat minus 8 grade Celsius. Viscolul a fost și el prezent, iar oamenii au fost nevoie să sape printre munții de nămeți pentru a ieșit din cabană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si