În cazul azilului din Mureș, unde persoanele au fost găsite în condiții inumane, într-un subsol, ministrul Muncii a declarat că: „Este evident că ticăloșia este maximă și că trebuie luate măsuri foarte dure. Pe de o parte, măsuri disciplinare și instituționale, pe de altă parte, regândirea din temelii a situației legislației asistenței sociale fiindcă nu trebuie să mai lăsăm portițe de ocolire a legii așa cum a fost licențierea provizorie și nu în ultimul rând, trebuie regândită atât responsabilitatea, cât și întărirea inspecției sociale.

Trebuie regândite instituțiile de control de la Ministerul Muncii, astfel încât să avem instituții mai puține, mai puternice și mai eficiente”.

Declarațiile Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, au fost obținute de reporterul Kanal D, Diana Buzea, iar videoclipul integral poate fi vizionat mai jos.

Azilele groazei: Șapte persoane, găsite închise în subsolul unui azil din Mureș. Ciolacu îi demite pe prefectul și subprefectul de Mureș. DNA deschide o anchetă

Noi nereguli au fost descoperite în azilele groazei din România. Este vorba despre un centru de recuperare din Mureș, unde mai multe persoane au fost găsite în condiții dure. O parte dintre aceștia ar fi fost minori, iar toți ar fi fost bătuți. Detalii cutremurătoare.

Citește și: Patronii azilelor groazei, în fața instanței

Premierul Marcel Ciolacu i-a demis pe prefectul și subprefectul de Mureș.

Acesta a precizat că se va realiza o analiză astfel încât pedepsele pentru cazurile grave din centrele sociale să fie majorate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Dacă va trebui să modificăm codul penal”, a spus Ciolacu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunțat că deschis o anchetă privind centrul de bătrâni de la Bărdeşti, judeţul Mureş. Dosarul este deschis in rem.

”Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu licenţierea/supravegherea activităţii unui centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi din judeţul Mureş. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă («in rem»), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a transmis, vineri, DNA.

Azilele din România, centre de tortură: „Era piele și os și acoperită de muște”

„Persoanele acestea zăceau pur şi simplu pe saltele murdare de urină, fecale, sânge, iar o tânără se afla într-o stare gravă de malnutriţie. Era piele şi os şi era acoperită de muşte. O alta plângea şi cerea apă", a declarat Georgiana Pascu, CRJ.

Potrivit surselor Observator, beneficiarii au fost aduși din mai multe centre din țară în centrul din Mureș. Chiar și așa, nicio persoană nu figura ca fiind internat acolo.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„  La doi dintre aceştia am putut vedea urme proaspete de legături. I-am întrebat ce s-a întâmplat, de faţă cu poliţia şi au confirmat că au fost legaţi recent de conducerea acestui centru, de mâini şi de picioare.(...) Condiţiile igienico-sanitare erau deplorabile. Nu erau pentru a îndeplini condiţii corespunzătoare de autorizat.(...) Imaginați-vă cât de crunt este să fii închis, mutat dintr-un loc in altul şi să te trezeşti lipsit de apărare în subsolul unei clădiri ca aceasta", a mai adăugat Georgiana Pascu.

Până acum nu au fost sesizate probleme la centrul din Mureș

În ultimele luni, azilul a fost verificat de mai multe ori. Cel mai recent control a avut loc în urmă cu două zile. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială au menționat că totul părea normal.

Am fost de mai multe ori în control la acest centru. De fiecare dată când au venit inspectorii sociali în control au găsit lucrurile în normalitate. Au fost 4 inspectori de la AJPIS Mureş, au verificat, au fost 20 de beneficiari, pe care aceştia i-au identificat cu buletinul şi nu au sesizat altceva", a declarat Cristian Răduţ, director executiv AJPIS Mureş, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Azilele groazei: Șapte persoane, găsite închise în subsolul unui azil din Mureș. Ciolacu îi demite pe prefectul și subprefectul de Mureș. DNA deschide o anchetă

Beneficiarii azilului din Mureș au fost găsiți într-o stare de degradare incredibilă. Aceștia stăteau pe saltele pline de fecale, urină și sânge. Majoritatea nu puteau vorbi și nu se puteau mișca și erau plini de muște, murdărie. De asemenea, ei au fost găsiți malnutriți, într-o încăpere încuiată de trei metri pătrați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si