Prețurile la carburanți au crescut din nou, astăzi, 20 martie, față de ziua anterioară. Astfel, șoferii trebuie să plătească cu doi bani pe litru la motorină și cu trei bani pe litru la benzină.

Cresc prețurile la carburanți

Specialiștii au transmis că și astăzi s-a înregistrat o scumpire la carburanți. Motorina standard și premium a crescut cu doi bani pe litru, iar benzina standard, cu trei bani pe litru.

Astfel, cele mai mici prețuri la benzină standard se situează între 7,1 și 7,21 de lei pe litru, iar un litru de motorină costă între 7,42 și 7,51 lei. Un litru de motorină premium se situează între 7,78 de lei și 8 lei.

Citește și: Decizia anunțată de la Guvern pentru stoparea scumpirilor. Marcel Ciolacu: "Este cea mai importantă așteptare a românilor în 2024"

carburanti

Alimentare carburant

[Sursa foto: Pexels]

Față de ieri, prețurile la benzina premium și la GPL au rămas la fel. Concret, un litru de benzină premium costă între 7,62 și 7,86 de lei, iar un litru de GPL, între 3,31 și 3,35 lei, potrivit observatornews.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai mulți români s-au plâns de faptul că au ajuns să cheltuie lunar aproape un sfert din salariu pentru a alimenta autoturismele. Chiar dacă un plin la mașină s-a scumpit semnificativ, românii nu vor să opteze pentru mersul cu bicicleta sau pentru transportul în comun.

Iulia Dumitrașcu, corespondentul Știrilor Kanal D, vine cu mai multe informații.

Un nou val de scumpiri la carburanți în vară

Anul 2024 a început cu o scumpire la carburanți, de la 1 ianuarie. La mijlocul anului, la data de 1 iulie, șoferii trebuie să se mai aștepte la al doilea val de scumpiri.

Potrivit informațiilor, scumpirile vin odată cu creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), iar în vară, litrul de benzină se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu aproximativ 40 de bani pe litru, scrie economica.net.

pompa

Pompă de carburanți

[Sursa foto: Pexels]

Potrivit sursei citate, aceste scumpiri sunt influențate și de creșterea prețului țițeiului, care, recent a ajuns la 86,7 dolari pe baril.

În 2024, piețele petroliere mondiale se vor confrunta cu un deficit de aprovizionare din cauză că OPEC+ (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii) vrea să reducă în continuare prețurile de producție în a doua parte a anului, care trebuie să parcurgă rute mai lungi, pentru a evita atacurile de la Marea Roșie.

În același timp, România este importator net de petrol și de motorină, însă este exportator de benzină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si