Astăzi a început procesul la Tribunalul Mureș în dosarul care îi vizează pe socrii lui Cătălin Cherecheș, cercetați pentru dare de mită.

La intrare în tribunal cei doi au venit însoțiți și de fiica lor, Tabita Gliga. La întrebările reporterilor, nici Tabita, nici mama sa nu au vrut să răspundă și au păstrat permanent tăcerea. În schimb, socrul lui Cherecheș, întrebat ce speră să se întâmple azi, a răspuns relaxat: „Ce să se întâmple? E un proces normal”.

Socrii lui Cherecheș, față în față cu judecătorii

Avocatul socrilor lui Cătălin Cherecheș, Vasile Costea, a făcut declarații cu privire la proces. Nu a vrut să detalieze prea mult, însă el crede că „lucrurile vor decurge așa cum trebuie să decurgă într-un proces firesc, corect”.

În același timp, întrebat ce s-a întâmplat astăzi la proces, avocatul a răspuns prompt că: „Asta o să vedeți pe parcurs. Sunt în postura în care, începând procesul pe cale judecătorească, nu doresc să furnizez informații pentru că ele vor fi publice la un moment dat”.

Citește și: Este decizia momentului! Cătălin Cherecheș va fi adus în România de o escortă a Poliției Române

vasile costea

Vasile Costea, avocatul socrilor lui Cătălin Cherecheș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Silvia Cseh, corespondentul Știrilor Kanal D, vine cu cele mai noi informații despre acest subiect.

Cei doi sunt cercetați pentru dare de mită

Socrii lui Cătălin Cherecheș s-au aflat în arest preventiv pentru mai multe luni, fiind acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. Procurorii i-au trimis în judecată pe 19 decembrie, pentru săvârșirea acestor infracțiuni.

Potrivit informațiilor, edilului din Baia-Marea a fost acuzată de procurorii DNA pentru că ar fi promis judecătoarei care se ocupa de dosarul lui Cherecheș suma de 50 de mii de euro, bani pe care i-ar fi trimis printr-un martor pentru o sentință mai blândă pentru Cătălin Cherecheș.

Citește și: VIDEO-Noi detalii în cazul lui Cătălin Cherecheș. Fostul edil din Baia Mare va fi extrădat din Germania

chereches

Tabita Gliga, alături de părinții săi, prezenți la Tribunalul Mureș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

De asemenea, seara trecută, s-a anunțat că edilul fugar va fi extrădat în România cât mai repede cu putință. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, este cea care a informat despre acest lucru.

Potrivit surselor stirilekanal.ro, transferul persoanei căutate urmează să fie efectuat până la data de 22 martie 2024 și va fi organizat de autoritățile de poliție germane și române.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat că: Ne așteptăm ca primarul fugar să fie extrădat către țara noastră la dispoziția instanței străine.

În momentul în care se decide în statul solicitat extrădarea, în mod evident o echipă mixtă de polițiști se va deplasa în vederea ridicării acestuia și aducerii lui în țară pe costurile statului, cel puțin deocamdată”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si