Furt „la scaun” de 10.000 de euro

S-au așezat la masa din spatele victimei, au pus mâna pe bani și după au dispărut fără urmă. Bărbatul păgubit crede că hoții au acționat la pont și nu exclude ca personalul schimbului valutar să le fi dat informații infractorilor. A mers la poliție și a depus o plângere, însă anchetatorii i-ar fi transmis că investigațiile vor porni în 2-3 săptămâni.

Nu mai mult de cinci minute a durat jaful prin care acest bărbat a rămas fără 10.000 de euro. Camerele de supraveghere din restaurant au surprins însă tactica hoților, care demonstrează că au lucrat la pont și și-au filat bine victima înainte.

Citeste si: Polițiștii din Teleorman au arestat preventiv cinci persoane sub acuzația că au jefuit zeci de cavouri

Cei doi hoți au intrat in restaurant după victimă. Ca să nu atragă atenția, au mers până în capătul localului, apoi s-au intors aproape de masa celui pe care urmau să îl jefuiască. S-au așezat la masa din spatele victimei, chiar dacă toate mesele erau libere. Au comandat și au plătit imediat două băuturi.

Unul dintre hoți și-a așezat tacticos geaca pe spătar, la fel cum era așezată și geaca victimei.

După câteva minute în care pare că vorbește cu camaradul său, hoțul trece la fapte. Se chinuie de mai multe ori să ajungă la buzunarul stâng al victimei, acolo unde știa că este ascunsă o mică avere. Îi deschide buzunarul, scoate teancul de bani și îl ascunde. Îi face complicelui său un semn scurt și apoi se ridică și pleacă amandoi.

VIDEO: Momentul în care doi indivizi fură de la clientul unui restaurant nu mai puțin de 10.000 de euro 

Păgubit: „Am ieșit din restaurant...asta înseamnă 10 metri! Am pus mâna la buzunarul de la geacă și am simțit că lipsesc banii. M-am reîntors ca să vorbesc cu domnișoara care mă servea. M-am uitat și am întrebat dacă a găsit ceva bani...asta înseamnă 7-8-10 secunde!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Metoda folosită de hoți se numește" La scaun" și este extrem de întâlnită în localuri sau mijloacele de transport în comun. Victima este sigură că hoții i-au luat urma încă de la casa de schimb valutar, unde ar fi primit pontul chiar de la angajați despre suma mare de bani.

Păgubit:   „Nu acuz pe nimeni, fac doar bănuieli! Cineva de la schimbul valutar, văzând că am 10.000 euro la mine, să fi trimis pe cineva...cunoștințe..

- Și să îi fi dat pontul?

- Exact!”

Citeste si: VIDEO| A fost prins tânărul bănuit că este autorul jafului fulgerător dintr-o cafenea din judeţul Suceava

Răspuns descurajator din partea autorităților

Bărbatul a mers la Secția 9 de poliție unde a depus o plângere penală, doar că autoritățile i-au transmis un lucru descurajator: că ancheta va începe abia peste câteva săptămâni. În plus, autoritățile nici nu s-ar fi chinuit să ridice și verifice imaginile de pe camerele de supraveghere până acum.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: I s-a furat identitatea! Mihai Mitoșeru în pragul disperării! "Dădeau mesaje de pe contul meu"

VIDEO: Interviu EXCLUSIV Știrile Kanal D! Mărturiile victimei: „Nu mi-am dat seama, nici nu am bănuit! L-am simțit foarte aproape de scaunul meu!”  

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si