UPDATE: Mama lui Vlad Pascu a fost reținută de polițiști.

 

UPDATE. După ce a ieșit de la audieri, tatăl lui Vlad Pascu s-a urcat pe scuter. Acesta a demarat printre jurnaliști. Imediat după ce și-a pornit mopedul, în mai puțin de un metru, acesta a dat peste un fotograf.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani din București care a provocat tragedia din stațiunea constănțeană 2 Mai, unde doi studenți și-au pierdut viața a fost adus astăzi, 14 septembrie de la Constanţa la DIICOT pentru audieri. Imediat cum a fost scos din mașina Poliției tânărul a făcut și o declarație: ”Nu am ce să spun. Îmi pare rău. Chiar îmi pare rău, nu am cum să dau timpul înapoi”.

”În astfel de situații, părinții, mai ales mamele, ar căuta soluții ”

Tot astăzi, mama lui Vlad Pascu a fost săltată de acasă și dusă la sediul DIICOT.

Femeia ar fi încercat să influențeze unele declarații într-un dosar de trafic de droguri deschis de polițiștii constănțeni, astfel încât să-și protejeze fiul. De asemenea, la sediul DIICOT a ajuns, joi dimineața, și tatăl tânărului de 19 ani, Mihai Pascu. 

Citește și: EXCLUSIV: Funny gas, drogul periculos cu care se drogau mai multe tinere/ Medic: ”Este unul dintre cele mai frecvent utilizate droguri de către tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani”

Mihai Bogdan Curelea - Președintele Asociației de Luptă Antidrog

Mihai Bogdan Curelea - Președintele Asociației de Luptă Antidrog

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Mama lui Vlad Pascu

Mama lui Vlad Pascu

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Este evident că dosarul are o amploare mult mai mare, motiv pentru care cred că nu au fost dezvăluite numele persoanelor care se aflau în mașină cu el în momentul respectiv. Am menționat deja că consumul de substanțe nu s-a limitat la acea seară; este un comportament care a persistat în timp. Efectele unei combinații atât de nocive de substanțe asupra corpului și minții lui în acel moment sunt de necontestat. Acum, DIICOT trebuie să-și facă datoria și să identifice întreaga rețea și amploarea situației. Este clar că, în astfel de situații, părinții, mai ales mamele, ar căuta soluții. Totuși, trebuie să fim conștienți că acoperirea fără sfârșit a unui copil în astfel de circumstanțe poate aduce mai mult rău decât bine. Trebuiau luate măsuri mai eficiente și găsite soluții, inclusiv tratamentul adecvat, dar în România există o lipsă de centre de reabilitare și tratament pentru dependenți. Am coordonat un astfel de centru în Valea Doftanei timp de trei ani, dar din cauza lipsei de fonduri și a lipsei de susținere din partea autorităților, a fost nevoie să fie închis. Este o situație tristă, pentru că vieți ar fi putut fi salvate. Este demn de menționat că, în urmă cu ceva timp, am atras atenția asupra fenomenului de consum de droguri la volan în septembrie 2022 și am susținut că acesta trebuie stopat",

a declarat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Mihai Bogdan Curelea, Președintele Asociației de Luptă Antidrog.

Cine este dealerul de unde Vlad Pascu ar fi procurat drogurile?

De dimineață, au avut loc 11 percheziții în București, în cadrul unei operaţiuni de amploare ce a fost denumită de autorităţi Hidra.  În cadrul acestei operațiuni, vizați sunt tinerii care ar fi vândut droguri pe litoral dar și în București. Dealerul ar fi Tudor Duma zis Maru, un prieten foarte bun al lui Vlad Pascu, potrivit Adevărul. Acesta ar fi fost filat, iar anchetatorii au stabilit că, la 30 august și 1 septembrie, acesta a mers acasă la frații Constantin, de unde ar fi cumpărat mai multe zeci de grame de cannabis, pe care le-a vândut mai departe. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost ridicați de anchetatori și Rafael George Anghel, zis  Rafa, Andrei-Cătălin Bîtică și Ahmed Marei zis  Moody, toți fiind în acea noapte la Constanța. 

Citește și: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre combaterea consumului de droguri în școli. ,,Lucrăm la un proiect pe care să îl prezentăm în Guvern, lucrăm cu persoane specializate din domeniul adicţiei''

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Nu știu cine ar putea decide să îl condamne la închisoare pe viață. Cu siguranță vor fi căutate soluții, iar procurorii și judecătorii vor decide în consecință. S-au mai întâmplat cazuri când au stat în închisoare și după câțiva ani au ieșit bine mersi pe motiv că, li s-a stricat tinerețea. Așadar, nu mai suntem surprinși de astfel de situații. În orice caz, permisul său de conducere nu va mai fi valabil niciodată, deoarece recuperarea și respectarea regulilor sunt foarte dificile. Este clar că este nevoie de schimbări legislative semnificative. Multă lume știa despre această problemă, dar puțini au vorbit despre ea. Cu atât mai multe astfel de cazuri vor apărea în viitor; acesta este doar începutul. Acum că problema a fost adusă în atenția publică, este mai greu să fie trecută cu vederea. Am atras atenția asupra fenomenului consumului de droguri la volan și în 2022, iar situația s-a agravat de atunci”,  a mai precizat Mihai Bogdan Curelea.

”Cei care consumă droguri și apoi vor să conducă ar trebui să se abțină de la acest comportament periculos”

Cât despre declarația lui Vlad Pascu, Președintele Asociației de Luptă Antidrog spune că tânărul cel mai probabil a fost sfătuit de avocați să nu declare prea multe.

”În prezent, el se află sub tratament, deoarece altfel ar intra în sevraj. Nu sunt sigur în ce măsură conștientizează situația în momentul de față. A fost instruit și de către avocații săi să nu facă declarații prea multe, cu scopul de a reduce pedeapsa pe care o va primi. Viitorul este incert și nu știm cum se va desfășura procesul sau cum vor decide judecătorii. De asemenea, depinde de implicarea DIICOT în acest caz, având în vedere că el a mai avut două incidente anterioare care au fost tratate relativ ușor sau pentru care a existat o înțelegere cu anchetatorii. Există multe aspecte neclare care trebuie elucidate. Este păcat că s-a ajuns în această situație, iar astfel de cazuri trebuie prevenite. Cei care consumă droguri și apoi vor să conducă ar trebui să se abțină de la acest comportament periculos”,  a explicat Bogdan Curelea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si