„Mergem la sală de cele mai multe ori singuri, așa că nu toate exercițiile le facem corect. Atât bărbații, cât și femeile care trag de greutăți tot mai mari ajung să se accidenteze sau chiar să facă hernii din cauza presiunii aparatelor. Cum trebuie să lucrăm corect la aparatele din sală aflăm de la un instructor de fitness care ne arată și cel mai des întâlnite greșeli”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Exerciții pe care le facem greșit la sală

Acesta e unul dintre exercițiile care pot provoca probleme dacă nu avem postura corectă. Orice mișcare bruscă sau cu greutăți prea mari poate să ne ducă la întinderi sau contracturi. Marius este instructor cu experiență și insistă ca înainte de fiecare antrenament să ne facem încălzirea.
„Este una dintre cele mai importante etape, încălzirea la început și stretching-ul la final atunci când trebuie să pregătim sistemul nervos și dacă vrem să pregătim atât fizic, cât și psihic”, a explicat Marius Țurcă, instructor de fitness.
Iar cea mai frecventă greșeală atunci când începem antrenamentul.

Citește și: VIDEO- Piețe aglomerate de Mărțișor. Comercianții și-au întâmpinat clienții

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Majoritatea se apleacă din picioare, ceea ce este foarte greșit pentru că punem în pericol zona lombară. Trebuie să ne aplecăm ca la genuflexiuni, apoi să îndreptăm spatele și să ridicăm greutatea. Asta e execuția corectă și asta este cea greșită”, a adăugat instructorul de fitness.
Un exercițiu în vogă în special pentru bărbații care vor să câștige masă musculară este ridicarea ganterelor. Și aici se fac deseori greșeli.


„Ne așezăm, ridicăm câte un picior pe rând, ducem ganterele în zona pieptului, încercă să lăsăm umerii pe bancă și să arcuim spatele, după care împingem. Asta e poziția corectă, majoritatea, greșeala pe care o fac e atunci când ridică ganterele să fie aici, iar umerii sunt deja ridicați”, a adăugat instructorul.
Doamnele, ceva mai prevăzătoare, preferă să dea bani în plus și să facă măcar pentru primele luni antrenamente cu instructori personali.

Un studiu recent arată că numărul tinerilor care merg la sală este într-o continuă creștere. Peste 40% dintre cei din generația Z merg frecvent la antrenament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si