Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Exercițiu de alarmare publică în România! Momentul în care sirenele au început să sune în toată țara

Această zi este considerată "Miercurea Alarmelor". Este un exercițiu de alarmare publică, care are loc în toată țara. Deși este doar un exercițiu, sunteul sirenelor, pornite simultan, este înfiorător.

Elena Tasca,

28 februarie, Miercurea Alarmelor

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În România se desfășoară un exercițiu de alarmare publică. Alarmele vor suna în toată țară pentru a putea fi testată funcționalitatea acestora.

Deși populația a fost avertizată că este doar un exercițiu, sunetul alarmelor este înfiorător.

Exercițiu de alarmare publică

Informațiile au fost oferite de reporterii Știrilor Kanal D.

Mai multe județe au primit înștiințări cu privire la exercițiul de alarmare care se desfășoară astăzi în România. Autoritățile se pare că au declarat această zi testării alarmelor, care sunt necesare în vederea avertizării populației în cazuri extreme de urgență, cum ar fi un război sau un dezastru natural.

"Miercurea Alarmelor", cum a fost numită această zi, a răsunat în toată țara.

"Vă reamintim că astăzi, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc un exercițiu de alarmare, pentru verificarea echipamentelor de înștiințare și avertizare a populației amplasate pe raza municipiului Constanța. Acțiunea se înscrie în activitățile instructiv educative menite să dezvolte un comportament preventiv în rândul cetățenilor, organizate cu prilejul Zilei Protecției Civile.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații.

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice.

Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare", se arată într-o înștiințare trimisă cetățenilor.

În Constanța, Timișoara, Galați, Cluj și Buzău, alarmele au răsunat. Sunetul înfiorător a început la ora 10:00 și durează o oră. 

Oamenii au fost avertizați cu privire la alarme. De asemenea, aceștia au primit și informații cu privire la tipul de alarmă, rolul acesteia, modul în care va răsuna, în ce ordine, dar și cum trebuie să trateze acest exercițiu.

Citește și: Zi tensionată pentru Moldova. Separatiștii din Tiraspol ar putea cere azi alipirea la Rusia. Ce va face Putin?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

"De asemenea, sistemul de înștiințare, alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Alarmă la dezastre- se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare; Prealarmă aeriană- se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare; Alarmă aeriană- se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele", se arată într-o înștiințare trimisă cetățenilor.

Cum a răsunat Miercurea Alarmelor?

În urma înștiințărilor primite, oameni au știut cum să reacționeze la exercițiul de alarme. Se pare că cetățenii nu au intrat în panică și au ascultat sfaturile transmise de autorități.

Este important de menționat că în cazul în care, alarmele vor răsura dintr-un motiv real, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor de tip RO-ALERT, al aplicației DSU, dar și a altor surse și canale de informare pentru situații de urgență, precum și surse media.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI