Cât de des vă spălați burețeii și pensulele de machiaj? După fiecare utilizare, ne-ar îndemna medicii dermatologi. Însă de cele mai multe ori nu facem asta, iar tenul nostru are de suferit. Colega mea, Larisa Rațiu, a dus aceste instrumente de machiaj la laborator ca să vadă cât de curate mai sunt după trei zile de stat în portfard. Ce a descoperit e de-a dreptul uimitor. Priviți!, a

transmis Simona Pătruleasa.

Experiment, bacterii pe burețeii de machiaj

Am dus la laborator un burețel și o pensulă de machiaj. Ambele au fost dezinfectate înainte cu trei zile, apoi folosite în fiecare zi și depozitate în trusa de machiaj. Am vrut să vedem dacă, într-un timp așa de scurt, s-au transformat în culcușuri pentru bacterii.

Vom lua proba și vom preleva de pe ea cu tamponul de recoltare. Acum prelevăm pe acest tampon de vată murdară, care se vede clar pe această pensulă... încărcătură microbiană, a spus reprezentantul de la laborator.

Facem același lucru și cu burețelul. Probele se prelucrează apoi prin metodele specifice. Urmează apoi să așteptăm rezultatele.

Fiecare analiză a scos la iveală adevărate colonii de micro-organisme, unele mai înfricoșătoare decât altele.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Nu a lipsit nici mucegaiul, pentru că burețelul se folosește cel mai des umezit. Dar cum putem să limităm riscurile mai ales la salon, unde instrumentele se refolosesc la mai multe persoane?

Citește și: VIDEO- Valentina Pelinel și Cristi Borcea, viață de familie. Cei doi se bucură de fiecare clipă alături de cei dragi

Cel mai important este să nu aplice produsul direct din ambalaj. De exemplu, dacă avem un ruj lichid niciodată nu vom folosi periuța de la rujul lichid, ci vom folosi o pensulă de unică folosință. La fel vom face și dacă este vorba de mascara... nu folosim niciodată ambalajul și pensula ca atare pe mai multe cliente ci folosim de fiecare dată o pensulă de unică folosință. Niciodată nu vom aplica pudra direct din ambalaj, varianta corectă este să punem puțină în capac și apoi dezinfectăm capacul. Cu ajutorul unei spatule, luăm o cantitate mică de produs, îl aplicăm pe mână și apoi, cu orice pensulă, luăm produsul și îl aplicăm pe model, a spus Mona Croitoru, make-up artist.

Bacterii periculoase se pot ascunde și pe vârful creionului de buze. E suficient însă ca acesta să fie ascuțit imediat înainte de a trasa conturul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: