Aparatul de stat e plin de instituții cu mulți angajați, dar unde nu prea e de lucru. Am încercat să aflăm cum arată o zi de muncă în birourile unor institute de cercetare aflate în coordonare a Guvernului. Ne-am lovit, însă, de refuzuri categorice. Directorii nu erau la muncă, iar angajații ne- au închis ușa nas.

Urmăriți un reportaj realizat cu camera ascunsă, a transmis Cristian Sabbagh.

Directorii de la stat, greu de găsit

Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării are în coordonar 43 de așa numite institute de cercetare, multe cofinanțate cu milioane de lei din bani publici. Am încercat să aflăm cu ce se ocupă zi de zi angajații unora dintre ele. Prima oprire a fost la Institutul de Cercetare pentru Protecția Muncii Alexandru Darabont.

Puteți să reveniți luni? Nu este aici domul director general, este în concediu. Mâine este program scurt, că așa este în program și luni, o luați de la capăt, a spus un angajat. Într-o zi de joi în curte erau doar două mașini.

Explicația clasică, toți muncesc de zor, pe teren. Sunt vreo paisprezece cincisprezec, sunt pe teren, a spus angajatul. Așadar, ne- am întors la institut cinci zile mai târziu, adică marți, când directorul general trebuia să fie revenit la muncă din concediu.

Surpriză însă.

leri a fost, a stat o zi și a făcut iar con cediu, mai mult de atât n- am ce să vă zic. Deci e în concediu, a spus un angajat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat PET-urile pelerinilor de la Sf. Parascheva- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

De la reveniți luni, ni s- a spus, în cele din urmă, să comunicăm prin mail-uri.

Ce v-aș sugera eu, părerea mea personală, trimiteți un mail, trimiteți un mail și în urma mail-ului trebuie să vi se răspundă ceva, a spus un angajat.

N-a fost singurul loc unde directorul e de negăsit. La Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului, unde nu am putut afla câți oameni lucrează, activitatea pare la fel secretă.

Îl căutați pe domnul director general, dânsul nu este, este plecat, a spus un angajat.

Supărați că am început să punem întrebări, angajații au chemat paznicul care a devenit extrem de recalcitrant.

În cele din urmă, nu s- a găsit nimeni care să ofere un interviu și am fost îndemnați să facem o solicitare pe email. Iar scenariul a fost aproape identic și la Institutul de Cercetare Dezvoltare în Turism. Aici am fost flancați încă de la ușă de patru dintre cei douăzeci de angajați, care ni l-a u pus pe nu în față.

Citeste si: Veste importantă pentru pensionare! Informații privind creșterea pensiilor de la 1 ianuarie- kfetele.ro

Citeste si: Cum a fost surprins David Popovici în miezul zilei într-un parc din București: “De ce cred unii că băiatul ăsta stă numai în apă?!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Alertă națională după ce bona din Hunedoara i-a pierdut pe cei trei copii ai unui milionar. Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor- antena3.ro

Trebuie să faceți o hârtie către director, către... Domnul dirfector nu este, deocamdată este plecat, a spus un angajat.

Am revenit și în acest caz și minune, la a doua strigare l- am găsit pe directorul instituției. A rămas însă o enigmă unde era domnul director când am fost prima dată la institut.

Am urmat îndemnul primit la toate cele trei institute și am trimis pe mail solicitări pentru câte un interviu, în speranța că vom afla cum își umplu o zi de muncă angajații acestor structuri. Până acum, n-am primit niciun răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si