„Ne scanăm ochii și primim la schimb... criptomonede. Nu este o glumă, ci un experiment în plină dezvoltare care are loc în Buenos Aires. Nevoia de bani îi face pe oameni să stea la cozi pentru acest proiect controversat”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Își scanează ochii în schimbul criptomonedelor

Mii de argentinieni grav afectați de inflație se oferă voluntari pentru a le fi scanată retina, primind fiecare cate 10 jetoane în criptomoneda Worldcoin, fiind echivalentul a 80 de dolari.

„Sunt oameni care trec prin vremuri foarte grele, vremuri foarte grele, în care un singur salariu nu este suficient, ca să spun așa. De aceea recurg la aceste lucruri. Uneori, pentru a avea un acoperiș deasupra capului, trebuie să faci alte lucruri pentru a-ți putea permite. Altfel, în Argentina de astăzi, nu îți poți permite un acoperiș. Nici măcar o chirie”, a spus o persoană.

Citește și: Anamaria Prodan, în doliu! Prietenul ei milionar s-a aruncat de pe o clădire din Dubai: ”Drum lin printre stele”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Proiectul folosește specificațiile unice ale irisului, creând un fel de pașaport care garantează ca deținătorul este o ființă umană reală și nu un robot, securizând tranzacțiile online.

Proiectul Worldcoin a fost lansat în iulie 2023, si peste 4,5 milioane de oameni s-au înscris, primind în schimb un ID digital.


Deși Argentina este una dintre primele țări din lume care scanează ochii oamenilor, țări precum Spania sau Portugalia speră să interzică aceasta tehnologie, despre care spun ca ne încalcă intimitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si